Beleggen is niet makkelijk!

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: ‘stop met school en begin je eigen onderneming’, ‘volg de cursus en je wordt financieel onafhankelijk’ en ‘met crypto verdien je zo duizenden euro’s per dag’.

Deze informatie wordt veelal verspreid door influencers en finfluencers. Je ziet ze op je scherm belanden doordat je op YouTube, Instagram of op Google zit. Het is goed om te beseffen dat het verdienmodel van deze personen zit in het verkopen van cursussen. Dit proberen ze dan ook zoveel mogelijk te doen door jou te misleiden met hun verleidelijke uitspraken.

Helaas is het niet zo makkelijk om veel geld te verdienen met beleggen, want anders zou iedereen het wel doen. Beleggen is over het algemeen voor de lange termijn en een het rendement percentage schommelt tussen de 0% en 10% per jaar. Uiteraard zijn er uitschieters en methodes voor de korte termijn, maar dat bespreken we in een ander artikel.

Om te starten met beleggen is het met name belangrijk om eerst te bepalen waar je in wilt beleggen en hoeveel geld je kan missen.

Na deze keuzes is het nuttig om je eerst een langere periode te verdiepen in bijvoorbeeld het aandeel, de crypto currency of het edelmetaal. Ook raden wij aan om mensen in je omgeving te raadplegen die al wat langer beleggen. Op deze manier voorkom je gemakkelijk de beginnersfouten.

Wil je beginnen met beleggen, maar weet je nog niet hoe of wat? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer over: , ,