Beleggen makkelijk? Beleggen is niet makkelijk in 2024!

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: ‘stop met school en begin je eigen onderneming’, ‘volg de cursus en je wordt financieel onafhankelijk’ en ‘met crypto verdien je zo duizenden euro’s per dag’.

Beleggen makkelijk?

Beleggen is makkelijk. Deze informatie wordt veelal verspreid door influencers en finfluencers. Je ziet ze op je scherm belanden doordat je op YouTube, Instagram of op Google zit. Het is goed om te beseffen dat het verdienmodel van deze personen zit in het verkopen van cursussen. Dit proberen ze dan ook zoveel mogelijk te doen door jou te misleiden met hun verleidelijke uitspraken.

 

 

Is beleggen makkelijk?

Helaas is het niet zo makkelijk om veel geld te verdienen met beleggen, want anders zou iedereen het wel doen. Beleggen is over het algemeen voor de lange termijn en een het rendement percentage schommelt tussen de 0% en 10% per jaar. Uiteraard zijn er uitschieters en methodes voor de korte termijn, maar dat bespreken we in een ander artikel.

Om te starten met beleggen is het met name belangrijk om eerst te bepalen waar je in wilt beleggen en hoeveel geld je kan missen.

Na deze keuzes is het nuttig om je eerst een langere periode te verdiepen in bijvoorbeeld het aandeel, de crypto currency of het edelmetaal. Ook raden wij aan om mensen in je omgeving te raadplegen die al wat langer beleggen. Op deze manier voorkom je gemakkelijk de beginnersfouten.

Meer weten?

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

Wil je graag starten met beleggen? Dat kan hier!

Lees meer over: , ,