De grootste van allemaal: Bitcoin

Wanneer we het over crypto hebben gaat dit meestal gepaard met de munt Bitcoin. De grootste en misschien wel de bekendste munt van allemaal. Maar wat houdt deze munt nou precies en hoe kom ik eraan. Dit wordt hieronder allemaal uitgelegd.

Waar begon het allemaal?

 

De Bitcoin is naast de grootste ook de oudste cryptomunt van allemaal. De munt werd in 2009 ontworpen door een groep softwaremakers onder het pseudoniem van Satoshi Nakamoto. Nog steeds is het onbekend wie precies achter de munt zit. De grote aandacht op de munt kwam in 2013 toen de koers van de munt bij de €1000,- kwam. Daarna nog eens rond 2013 toen de munt in 2017 rond de €30.000,- euro kwam steeg die aandacht nog meer.

 

Waar staat bitcoin voor?

 

Bitcoin zit bestaat uit allemaal delen, blokken genoemd die in een ketting online vast staan. Samen wordt dit de blockchain genoemd. De blockchain is zo ontworpen dat een munt geen 3de partij nodig heeft om deze te onderhouden. Dit betekend dat de munt ook niet gelinkt is aan een overheid of centrale bank.

 

De missie en visie van Bitcoin is om het eerste gedecentraliseerde betaalmiddel te worden. dit betekend een betaalmiddel te worden zonder derde partij. Dit project wil Bitcoin uitrollen over de hele wereld.

 

Hoe kom ik aan Bitcoin?

 

Het verkrijgen van Bitcoin kan op twee verschillende manieren namelijk, door mijnen of kopen. Waarvan de laatste het toegankelijkste is.

 

Het kopen van Bitcoin gaat vrij gemakkelijk. Dit kan via verschillende platformen en op verschillende manieren. Via een exchange en via online brokers. Wanneer men via een exchange werkt handel je direct op de cryptomarkt. Dit zorgt ervoor dat er geen tussenpartijen aan te pas komen. Daarnaast kan men ook handelen via brokers. Dit zijn vaak online platforms die zelf vaak munten aanbieden. Dit maakt het kopen van Bitcoin gemakkelijk.

 

Naast het kopen bestaat ook het ‘minen’ van crypto Dit betekend het zoeken van crypto doormiddel van computers. Dit gaat om de volgende manier: om een bepaalde tijd geeft Bitcoin nieuwe munten uit. Bij de Bitcoin gaat dit om de tien minuten. De munt komt uit in een bepaalde cijferreeks en de computers van de ‘miners’ probeert deze te gokken. Wanneer de cijferreeks goed wordt gegokt krijgt de ‘miner’ als beloning een deel van de munt. Die wordt toegevoegd aan de blockchain van de munt. Dit is de ander manier waarop crypto bemachtigd wordt. Op dit moment is de beloning op het minen 6,25 Bitcoin per keer.

 

Het kopen van Bitcoin is toegankelijker dan mijnen. Aangezien de laatste sterke computers nodig heeft en het kopen van Bitcoin voor iedereen mogelijk is. Het is namelijk zo dat Bitcoin niet per munt aangeschaft hoeft te worden. Dit is een van de grote misverstanden wanneer gedacht wordt aan het investeren in Bitcoin. Het is dus mogelijk om met een klein budget te investeren in een deel van een Bitcoin munt. Dit zorgt ervoor dat de munt toegankelijk voor iedereen is. Er zijn verschillende brokers waar Bitcoin te koop is waaronder, Bitvavo, ByBit, Scalable en ABN AMRO.

 

 

 

 

bitcoin

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op

Heb je een vraag of wil je meer informatie. Neem dan contact met ons op via e-mail, telefoon of stuur ons een berichtje via WhatsApp.

whatsappimage2022-02-17at12.23.53(1)