Bitcoin bereikt laagste punt 2022, hoe kan dit?

Het mag gerust een enerverende week genoemd worden in de beleggingswereld en in het bijzonder in de cryptowereld. Gisterenavond dook Bitcoin naar zijn laagste prijs van 2022, namelijk $17.500 en op het moment van schrijven staat Bitcoin op $17.750. Wat zijn mogelijke oorzaken van deze daling en wat is het vooruitzicht? We bespreken het in dit artikel.

Binance, FTX en bitcoin

De voornaamste reden is de twijfel rondom de mogelijk deal tussen de grootste crypto-exchange ter wereld, Binance, en crypto-exchange FTX. FTX is zeker geen kleine speler in de cryptoscene, maar er gaan geruchten dat FTX liquiditeitsproblemen heeft. Hoewel nog niks officieel vaststaat, zorgt de voorgenomen overname door Binance voor sterke dalingen van de koers van bitcoin, ethereum en andere cryptocurrencies.

Waarom?

Waarom resulteert een mogelijke deal tussen Binance en FTX in een daling van de koers? De voornaamste reden is het vertrouwen en sentiment van beleggers. Sinds de mogelijke deal bekend is gemaakt, lijkt alles in een stroomversnelling te gaan. De deal is eigenlijk te vergelijken met de nummer 1 (Binance) die de nummer 2 (FTX) koopt. Daarnaast is de haast die hierbij komt kijken, een aanwijzing dat de problemen niet klein zijn.

Voordat er sprake is van een definitieve overname heeft de baas van Binance, Changpeng Zhao, aangegeven dat hij eerst de boeken van FTX wil onderzoeken. Om een volledig beeld te krijgen van de problemen van FTX.

Een dalende markt

Al deze commotie rondom FTX leidde tot de liquidatie van zo’n $200 miljoen aan long posities in de afgelopen 24 uur. De marktkapitalisatie van ethereum, de op een na grootste cryptocurrency, is ruim 20% gedaald de afgelopen 24 uur. De algehele crypto marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur gedaald met 11,65%.

In welke mate bitcoin stand kan houden is onzeker.  De voormalig CEO van BitMEX, Arthur Hayes, liet eerder weten dat de Bitcoin koers naar 15 duizend dollar kan dalen en analist Il Capo of Crypto, liet op twitter weten dat een daling naar 14 duidend dollar mogelijk is, voordat een stijging van de koers wordt ingezet.

Meer weten?

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

Wil je graag beleggen in Bitcoin? Dat kan hier!

Lees meer over: ,