Bitvavo review 2024 | Is Bitvavo gratis en betrouwbaar?

Wel crypto’s kopen of geen crypto kopen want wat is crypto nou eigenlijk… Veel mensen hebben deze gedachtes gehad voor ze besloten om te investeren in crypto. Vervolgens ontstaat er een probleem, want waar ga je dan daadwerkelijk starten met het beleggen in crypto’s? In dit artikel neem ik het platform van Bitvavo onder de loep.…

Wel crypto’s kopen of geen crypto kopen want wat is crypto nou eigenlijk… Veel mensen hebben deze gedachtes gehad voor ze besloten om te investeren in crypto. Vervolgens ontstaat er een probleem, want waar ga je dan daadwerkelijk starten met het beleggen in crypto’s? In dit artikel neem ik het platform van Bitvavo onder de loep. Ook zal ik aangeven wat de voor- en nadelen van het platform zijn en waarom ik voor het platform heb gekozen.

 

Bitvavo – Het platform in algemene zin

Om een geschikt platform te selecteren is het goed om je eerst wat meer te verdiepen in het platform. Hiervoor is het belangrijk om je beleggingsdoel helder te hebben en de criteria die voor jou belangrijk zijn. Ben je opzoek naar lage transactiekosten, gebruikersgemak of juist een bekende naam?

Als je gaat starten met het beleggen in crypto’s, is het belangrijk een betrouwbaar platform te vinden. De laatste jaren zijn er genoeg platformen failliet gegaan en zijn veel mensen door bijvoorbeeld het FTX-schandaal

Bitvavo is een Nederlands bedrijf wat zich met name richt op de Nederlandse markt. Het platform biedt momenteel enkel crypto’s aan.  De USP’s van Bitvavo zijn:

 

 1. Gebruiksvriendelijke app/ interface op alle devices;
 2. Relatief lage transactiekosten;
 3. Breed aanbod van crypto’s inclusief een kleine beschrijving;
 4. Mogelijkheid tot periodiek inleggen;
 5. Bankgarantie tot €100.000
 6. 2-Factor Autorisatie

 

 

Voordelen van Bitvavo

In de vorige alinea heb ik de belangrijkste USP’s al genoemd. De reden dat wij van BWB Beleggen gebruik maken van Bitvavo is het volgende:

Wij waren opzoek naar een gebruiksvriendelijke interface met lage transactiekosten en betrouwbaarheid. Dit alles hebben wij gevonden. Bovendien kan je gemakkelijk maandelijks beleggen en kan je geld overzetten naar bijvoorbeeld een digitale wallet. Wij gebruiken hier zelf de Atomic wallet voor.

 

Naast het gebruikersgemak biedt Bitvavo ook een breed scala aan coins aan. Is het een Nederlands platform met een servicedesk die je gemakkelijk kunt helpen als er problemen zijn.

 

Ook is er veel over de app bekent, bijvoorbeeld hoe je geld overzet, hoe je een account aanmaakt, hoe je geld kan storten en noem het maar op. Zie enkele linkjes hieronder voor voorbeelden:

 

 

 

 

Nadelen van Bitvavo

Ieder beleggingsplatform heeft zowel voor- als nadelen en dat is nu niet anders. Om de juiste beleggingsapp te vinden kost even tijd en energie. Tegelijkertijd heeft iedereen andere wensen.

 

Naast de voordelen heeft het platform in onze ogen ook enkele nadelen:

 • Bitvavo is de grootste speler in Nederland. Aan de ene kant is dat fijn, maar dat betekent ook dat de kosten toenemen vanwege de reputatie.
 • Bitvavo is gereguleerd in Nederland, dit betekent dat al je transacties getraceerd worden en daarmee bij verdachte transacties ook geblokkeerd kunnen worden. (voor ons is dit geen probleem).
 • Je kan enkel crypto’s kopen. Als je gespreid wilt beleggen zal je dus meerdere brokers nodig hebben.

.

 

Conclusie namens BWB Beleggen

Nu we een goed beeld hebben over de broker Bitvavo en wat de voor- en nadelen zijn is het tijd om een conclusie te maken. Wij vinden het de ideale app voor de beginnende/luie belegger. Dit komt voort uit het feit dat je tegen lage tarieven beleggingsplannen kan instellen. Hierdoor hoef bijvoorbeeld je niet iedere maand handmatig Bitcoin in te kopen, maar wordt dit voor je gedaan doormiddel van het onderdeel periodiek beleggen.

 

Ook hebben ze een gemakkelijk dashboard welke te filteren is op verschillende variabelen waardoor je al je statistieken gemakkelijk kunt zien. Al met al vinden wij het een fijne app vanwege de volgende 4 pluspunten:

 

De belangrijkste pluspunten voor ons zijn:

 1. Gebruiksvriendelijk;
 2. Lage transactiekosten + bankgarantie tot €100.000;
 3. Periodiek beleggen;
 4. Mogelijkheid tot het overzetten van je crypto’s.

 

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een keus te kunnen maken tussen alle brokers. Mocht je overtuigd zijn en een kijkje willen nemen bij Bitvavo, dan kan dat via onderstaande link:

Bitvavo

 

Wil je een app voor zowel je crypto’s als je aandelen en ETF’s? bekijk de Scalable Capital review.

 

Meer weten?

 

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

 

Let op: beleggen brengt risico's met zich mee, je kan je inleg verliezen   

Lees meer over: