wat is Cardano?

Wat is Cardano?

Cardano, een bekende coin in de cryptowereld. Ooit stond deze munt op nummer drie, maar waar staat hij nu en wat doet deze munt precies?

Wat is Cardano?

 

Cardano is een van de grotere altcoins in de cryptowereld. De munt ook wel ADA genoemd wordt gebruikt om te betalen op het Cardano platform. Het bedrijf Cardano bestaat sinds 2015. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Hong Kong.

 

Het bedrijf Cardano is opgericht met de input van Smart Contracts. Dit is hetzelfde als wat Ethereum doet. De twee bedrijven kunnen dus gezien worden als concurrenten. Ethereum is een stuk groter dan Cardano maar dit betekend niet dat deze de gehele markt overneemt.

 

Het verschil tussen de munten is snel gemaakt. Ethereum is op dit moment nog groter maar dat zou weleens kunnen veranderen volgens crypto-kenners. Dit omdat zij denken dat Ethereum een probleem heeft met schaalbaarheid. Vanuit dat opzicht denken deze crypto-kenners dat Cardano het stokje overneemt als Smart Contract- platform.

 

Cardano werkt met een Proof-of-stake platform. Dit ten opzichte van Bitcoin wat met een Proof-of-work platform werkt. De Proof-of-stake betekend dat een eigenaar van een aantal Cardano deze kan staken, om zo meer Cardano te verdienen. Dit kan op meerdere platformen, een Proof-Of-Stake platform is toegankelijker dan een Proof-of-work platform.

 

Cardano is dus bezig met Smartcontracts. Dit zijn contracts die er voor zorgen dat personen transacties onder voorwaarden kunnen doen. Dit betekend dat wanneer je iets koopt op een website je pas echt betaald wanneer het product daadwerkelijk in huis is.

 

Cardano is hier hard mee bezig zo ondersteund het bedrijf verschillende overheden met het implementeren van Smart Contracts. Daarnaast zijn Smartcontracts goed in te zetten in een accountancy en administratie omgeving.

 

In vergelijking met veel andere cryptomunten stijgt het bedrijf achter ADA behoorlijk hard. Het bedrijf doet continu nieuwe innovaties. Cardano staat boven aan de munten die nieuwe innovaties doorvoeren. Dit terwijl Ethereum onder aan de top 10 staat. Vanuit dit oogpunt voorspellen veel crypto-kenners een verandering van plek rond de Smart contracts.

 

Hoe kom ik aan cardano?

 

Aan cardano komen kan dus op twee manieren. Door te staken of te kopen. Wanneer u al wat cardano heeft kan u dit staken. Dit betekend het opslaan in een kluis voor later gebruik. Dit kan op de meeste brokers. Het verschilt per broker of dit ook daadwerkelijk met Cardano kan. Het staken van crypto is een veilige manier van crypto opslaan om zo meer van de munt te verdienen.

Daarnaast kan u cardano kopen. Dit kan op de meeste brokers wel. Dit omdat cardano een grotere munt is.

 

Meer weten over crypto of Ethereum? Klik dan hieronder.

 

Cardano