De daling van de prijs van goud

De prijs van goud daalt sinds april van dit jaar en lijkt opnieuw te gaan dalen. In dit artikel kijken we naar wat goud nodig heeft om de dalende trend te breken.

Prijsactie 2022

In april steeg goud naar zijn all-time high van 1812 euro voor een troy ounce. De coronapandemie en de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hebben een enorme toename in belangstelling goud teweeggebracht. Het bekendste edelmetaal wordt gezien, door beleggers, als een veilige haven tijdens deze onzekere tijden. Echter komt de prijs van goud maar niet boven de resistance uit die in het afgelopen half jaar is ontstaan.

Resistance lijn

Ondanks de onzekere economisch situatie kan goud niet boven de resistance komen. Volgens de World Gold Council verkocht de Amerikaanse US Mint dit jaar de meeste gouden munten sinds 1999, omdat veel Amerikanen zich zorgen maken over de economie en hoge inflatie. In Europa is dit niet anders, want hier werd 28% meer goud verkocht ten opzichte van vorig jaar. Ook de centrale banken kochten in het derde kwartaal van dit jaar een recordhoeveelheid goud.

Komende jaren

Door deze grote stijging in vraag naar goud kan de prijs van goud de komende jaren hard gaan stijgen. Door de aanhoudende onzekerheid in de wereld is goud voor veel beleggers een uitweg.

Meer weten?

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

Wil je graag beleggen in goud? Dat kan hier!

Lees meer over: