De toekomst van crypto

Wat is eigenlijk de toekomst van crypto? Heeft crypto een toekomst? Hoe kan crypto er in de toekomst uitziet? Dit zijn allerlei vragen die je jezelf kan afvragen als je aan de toekomst van crypto denkt. In dit artikel gaan we dieper in op deze vragen.

De geschiedenis

‘Wie de geschiedenis niet kent begrijpt heden noch toekomst.’ Dit is slechts een van de vele uitspraken die aangeven dat het eerst belangrijk is om naar de geschiedenis te kijken om iets te kunnen zeggen over de toekomst. Zo gaan we dit ook doen met de geschiedenis van crypto.

 

Als we naar de marktkapitalisatie (de totale waarde van de crypto markt) kijken van crypto van de afgelopen 10 jaar is er duidelijk een stijgende lijn te zien. Er is geen ander investeringsproduct dat zoveel rendement heeft behaald in de afgelopen 10 jaar als crypto. Ondanks allerlei schandalen die door de jaren zijn gebeurd bleef de prijs dus stijgen.

Heden

Momenteel is er veel populariteit naar de cryptomunten. Steeds meer grote bedrijven en zelf kleine landen kopen tegenwoordig Bitcoin, sterker nog, er is al een woning in Nederland gekocht met Bitcoin. De ontwikkelingen in de cryptowereld gaan hard, het is niet meer bij te houden hoeveel nieuwe munten er allemaal worden gemaakt. Het groeiende vertrouwen en de ontwikkelingen in beveiliging van de cryptomunten zorgen ervoor dat de toekomst van crypto er veelbelovend uitziet.

Toekomst

Ondanks alle ontwikkelingen en de trend van prijsstijging in de afgelopen 10 jaar, is het onmogelijk om te voorspellen hoe de toekomst van crypto eruit gaat zien. De grafiek hieronder laat zien wat de verhouding is tussen internetgebruikers en cryptogebruikers. Tegenwoordig kan je geen dag zonder het internet, dit is dus ook een mogelijkheid voor crypto in de toekomst.

Lees meer over: