Een koersupdate van stijgende goudkoers in 2023

Niet alleen crypto en aandelen zijn hard onderweg om 2023 een groen jaar te maken ook de goudkoers doet goed mee. Vanaf de start van dit jaar is de goudkoers met, op het moment van schrijven, 8,1% gestegen. Hoe komt dit en waar ligt de volgende resistance voor de goudkoers?

Support

In oktober 2022 daalde de koers van goud terug naar een prijs van 1620 dollar per troy ounce. Hier lag veel support en deze werd ook behouden. In december brak de koers een resistance lijn die vervolgens in support gevormd werd door een re-test van de lijn. Vanaf dat punt in de koers in een snel tempo naar boven uitgebroken.

Optimisme

Beleggers zijn optimistisch voor 2023 en dat is te zien in de verschillende markten. Zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt stijgen mee met de koers van goud. Echter gaat niks voor altijd omhoog en verwachten experts dat de markten in februari even moet afkoelen.

Toekomst van de goudkoers

In de afbeelding bovenaan is te zien hoe de koers van goud is uitgebroken. De volgende resistance lijn ligt rond de 2068 dollar per troy ounce. Dit is het target van goud voor 2023, afhankelijk van macro factoren zal de koers deze resistance kunnen breken en het in support kunnen zetten om vervolgens naar een all-time high te gaan.

Meer weten?

Vond je dit een interessant onderwerp en wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de goudkoers meld je dan aan bij onze nieuwsbrief. Heb je vragen over beleggen? Neem gerust contact met ons op.

Lees meer over: