Ethereum ETF goedgekeurd in mei 2024

Lang leek het erop dat een Ethereum (ETH) beursfonds (ETF) er niet meer zou komen. Echter, gisteravond laat heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) toch goedkeuring gegeven aan acht Ethereum ETF’s. De koers van ETH reageerde opmerkelijk op het nieuws.

Ethereum ETF goedgekeurd

Na een lange periode van onzekerheid heeft de SEC gisteravond laat toch goedkeuring verleend aan acht Ethereum ETF’s. Deze goedgekeurde ETF’s zijn afkomstig van grote namen zoals BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, evenals Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark, Invesco Galaxy, en Franklin Templeton.

 

Nu is de vraag wanneer de ETF’s daadwerkelijk verhandeld kunnen worden en wanneer zij ethereum zullen gaan kopen. Het goedkeuringsproces is nog niet volledig afgerond, aldus ETF-expert James Seyffart op X (voorheen Twitter). Hij benadrukt dat deze specifieke goedkeuring niet betekent dat de ETF’s onmiddellijk verhandelbaar zullen zijn.

 

“Dit is slechts de goedkeuring van de 19b-4 formulieren. Ook de S-1 documenten moeten nog worden goedgekeurd, wat enige tijd in beslag zal nemen. We verwachten dat dit enkele weken zal duren, maar het kan ook langer duren. We zouden binnen een week meer moeten weten,” aldus Seyffart.

 

Deze fase van het proces duurt normaal gesproken enkele maanden, soms tot wel vijf maanden. Echter, Seyffart en Bloomberg-analist Eric Balchunas denken dat het in dit geval iets versneld zal worden. “Bitcoin ETF’s duurden minstens 90 dagen,” voegde hij eraan toe.

 

Het groene licht markeert een belangrijke stap voor de cryptomarkt. Het is namelijk een duidelijk signaal dat ethereum blijkbaar niet meer als effect wordt gezien door de SEC, een label dat al een tijd boven het hoofd van ETH hing. Mocht de SEC ethereum als effect hebben bestempeld, dan zou dit het bestaan van de coin in gevaar hebben kunnen brengen.

 

Koers ethereum reageert gematigd na Ethereum ETF

 

Ondanks het grote nieuws reageerde de koers van ethereum opmerkelijk kalm. Rond de aankondiging daalde de koers eerst flink om vervolgens weer te stijgen. Gedurende de rest van de nacht stabiliseerde de koers.

Reactie na Ethereum ETF minimaal

 

 

Dit ging enigszins tegen de verwachtingen in, aangezien dergelijke aankondigingen vaak leiden tot significante koersbewegingen. Echter, in de afgelopen zeven dagen heeft ethereum al een indrukwekkende stijging van 30 procent laten zien. Deze stijging lijkt het gevolg te zijn van speculaties en verwachtingen rond de mogelijke goedkeuring van de ETF’s, waardoor de goedkeuring mogelijk al was ingeprijsd.

 

 

Meer weten?

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

 

Wil je graag beleggen in crypto na de Ethereum ETF? Dat kan hier!

Lees meer over: