Het verplaatsen van 2 miljard dollar in Bitcoin, hoe kan dat?!

Op 28 november 2022 verplaatste Binance 127.351 bitcoins ter waarde van $2,06 miljard van een cold wallet naar een nieuwe wallet. Waarom hebben ze dat gedaan en hoe gaat dit in zijn werking? De antwoorden lees je in dit artikel.

Het verplaatsen van $2 miljard naar een wallet

Een bekend Twitteraccount genaamd ‘Whale Alert’ onthulde in een tweet op 28 november dat er 127.351 bitcoin, ter waarde van $2,06 miljard, was overgedragen van Binance naar een onbekende wallet. Veel beleggers maakte zich zorgen om de reden waarom Binance zoveel Bitcoin overzetten.

Andere gegevens onthulde dat Binance alle 127.351 Bitcoin had overgezet van een cold wallet naar een nieuwe wallet. De cold wallet van Binance had voor de transactie geen Bitcoin op de wallet staan. Ondertussen vragen beleggers zich af of de Bitcoin zal worden gedumpt, aangezien Bitcoin deze dag ook een plotselinge uitverkoop kende.

Uitleg waarom

Toen de geruchtenstroom op begon te komen door het mysterie achter de grote Bitcoin overdracht, antwoordde de CEO van Binance dat de overdracht deel uitmaakt van de Proof-of-Reserve Audit. De auditor eiste bewijs dat Binance de wallet beheert. Met die reden stuurde het team van Binance 127.000 Bitcoin naar een nieuwe wallet. De CEO zegt hierbij op twitter dat belegger Fear, Uncertainty, and Doubt (FUD) moeten negeren.

De Blockchain-beveiligingsauditor Hacken CEO, Dyma Budorin, beweerde dat dit ook anders bewezen had kunnen worden door tekstverklaringen te ondertekenen van de beoordeelde wallet. De CEO van Binance verduidelijkt dat het team de auditors hetzelfde heeft verteld, maar dat het niet alle ondertekeningen ondersteunt.

Meer weten?

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

Lees meer over: