Hoe behaal je winst op de cryptomarkt in 2022?

Afgelopen halfjaar is de gehele cryptomarkt in een neerwaartse trend, deze trend wordt veroorzaakt door verschillende internationale gebeurtenissen. Maar hoe kan je desondanks deze gebeurtenissen winst behalen in de cryptomarkt? In dit artikel geven wij een aantal handvaten om succesvol te kunnen zijn in de cryptomarkt.

1. Opdoen van kennis voor winst

Veel beleggers beginnen met cryptovaluta kopen zonder enige kennis van de cryptomarkt. Dit is ook te begrijpen omdat het kopen van crypto tegenwoordig zeer eenvoudig is gemaakt. Hiernaast hoor je overal succesverhalen van mensen die in een korte periode veel geld verdiend hebben. De verleiding om crypto te kopen is dus erg groot. Toch is het cruciaal om basiskennis op te doen. Basiskennis is niet blind afgaan op een expert, basiskennis is een volledig begrip van de cryptomarkt. Alleen met het begrip van wat veranderingen op de internationale markt betekenen kun je winst behalen op de cryptomarkt.

2. Stel je eigen plan op

Voor het starten van beleggen in de cryptomarkt is het van belang dat je een plan opstelt met een strategie en je hieraan houdt. Voor het vinden van een winstgevende strategie moet je onderzoek doen naar de verschillende bewezen strategieën. Om je daadwerkelijk te houden aan de gekozen strategie moet je je emoties in bedwang houden, dit sluit direct aan op ons volgende handvat.

3. Beleg niet met emotie

Beginnende beleggers hebben de neiging om in de cryptomarkt te handelen met emotie. Het kopen van crypto als de markt aan het stijgen is voelt als een correcte handeling maar als je er rationeel naar kijkt is het nooit slim om te kopen tijdens een piek. Andersom werkt het ook zo, zodra de markt zakt geeft je gevoel aan dat je moet verkopen, echter zijn dit vaak de beste momenten om te kopen.

4. Kies een geschikte exchange

Het kiezen van een geschikte exchange kan je veel geld besparen aan transactiekosten. Hiernaast wil je dat je geld veilig staat en het een overzichtelijk geheel is zodat het gemakkelijk is om crypto te kopen en verkopen. Wij van BWB Beleggen gebruiken Bitvavo voor het kopen en verkopen van onze crypto.

Meer weten?

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

Lees meer over: