Is de crypto bodem bereikt in november 2022, kansen creëren?

De cryptomarkt kleurt rood nadat het helemaal mis ging met FTX. Afgelopen week daalde de bitcoinkoers zelfs tot onder 16 duizend dollar. Er zijn kritische supportlevels doorbroken, gaat bitcoin hierdoor zakken naar 10 duizend dollar of is dit een prijs die bitcoin nooit meer gaat zien?

FTX

Op 6 november kondigde Binance, de grootste crypto exchange, aan dat zij hun vermogen in FTX gingen verkopen. In enkele uren kelderde de prijs van FTT van meer dan 25 dollar naar rond de 2 dollar.

De reden van deze actie van Binance was gebaseerd op een onderzoek van CoinDesk. Analisten ontdekten namelijk dat de balans van FTX niet klopte. FTX gaf aan veel meer miljarden in bezit te hebben dan daadwerkelijk zo was. Hierdoor kwamen ze in een liquiditeitscrisis. Uiteindelijk moest FTX zijn faillissement indienen.

Wat gaat er nu gebeuren met crypto?

Door het faillissement van FTX is de crypto wereld gaan inzien dat transparantie en regels noodzakelijk zijn. Binance en crypto.com hebben hierdoor bekent gemaakt om de balans van de crypto exchange openbaar te maken. Als veel andere crypto exchanges dit voorbeeld volgen en kunnen aantonen dat de balans aantallen kloppen zal het vertrouwen onder de beleggers kunnen terug groeien.

Echter bestaat er een kans dat het vertrouwen van beleggers voor een lange periode beschadigt blijft en dat Bitcoin en de rest van de cryptowereld een lange periode met weinig positiviteit te gemoed gaat.

Kortom, het laatste is nog niet gezegd over de daling van bitcoin. Er zal komende dagen en weken nog meer bekend worden. Wij blijven het nieuws volgen, hou onze socials in de gaten voor het laatste nieuws.

Meer weten?

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

Wil je graag beleggen in crypto? Dat kan hier!

Lees meer over: