Wat zijn NFT’s?

Wat zijn NFT's?

Sinds 2021 komen NFT’s veel meer voor in de beleggingswereld. Maar wat zijn NFT’s? en hebben ze toekomst of is het een korte hype?

Wat zijn NFT's

 

NFT’s staan voor Non-fungible-tokens. Een NFT is eigenlijk een unieke reeks cijfers en karakters op de blockchain. Dit zorgt voor een unieke niet vervangbare NFT. Deze NFT’s zijn dus uniek en geven een stukje eigenaarschap aan een bezitter. Een NFT is dus te zien als een certificaat dat de eigenaar een NFT bezit. NTF’s kunnen ook op de blockchain gehandeld worden.

 

Hoe werken NFT’s?

 

NFT’s staan nog in kinderschoenen dus het is een heel nieuw onderwerp. Dit betekend dus dat er nog veel mogelijkheden liggen in de markt. Het is ook nog niet helemaal duidelijk wat er allemaal kan met NFT’s. De unieke tokens staan op de blockchain. Dit zorgt ervoor dat NFT’s alleen maar online te vinden zijn.

 

Op dit moment zijn NFT’s bekend als online kunst, items in games en video’s en illustraties. Deze worden verhandeld op marktplaatsen voor NFT’s. grote voorbeelden hiervan zijn OpenSea en Nifty Gateway. Op  deze platformen wordt voornamelijk betaalt met ETH de munt van Ethereum, daarnaast wordt er ook betaald met Ripple en Cardano. De keuze voor ETH is simpel. NFT’s staan namelijk voornamelijk op de Ethereum blockchain. Dit betekend dat wanneer iemand een NFT koopt dat diegene deelneemt op de blockchain van Ethereum.

 

Wanneer u een NFT koopt, koopt u dus eigenlijk een stukje op de blockchain dat alleen u kan verifiëren. Dit zorgt voor een unieke positie. Daarnaast kunnen NFT’s dus gezien worden als verzamelobjecten. In plaats van investeren in schilderijen kan iemand dus ook investeren in NFT’s.

Hoe wordt de waarde van NFT's bepaald?

 

De waarde van NFT’s worden puur bepaald door vraag en aanbod. Dit kunnen voor hoge prijzen zorgen. Dit is te zijn bij de NFT collectie van Bored Apes. Deze NFT collectie werd een enorme hype rond 2021. Tijdens deze hype kochten veel influencers NFT’s en werden de Bored Apes heel veel waard. De vraag van NFT’s heeft te maken met de zeldzaamheid van de NFT. Zo zijn bepaalde NFT’s een stuk zeldzamer waardoor de waarde van deze NFT’s hoger is dan andere NFT’s. Daarnaast geven sommige NFT’s toegang tot bepaalde clubs of communities. Zo geven de Bored Apes toegang tot een Yacht Club van Bored Apes.

 

Toekomst van NFT’s

 

De toekomst van NFT’s is nog niet helemaal duidelijk. Het is namelijk een technologie die mensen een stukje eigendomsrecht geeft in een blockchain. Dit betekend dat de kansen van NFT’s heel wijd zijn. Nu zien we NFT’s in de vorm van kunst, gaming en communities. Daarnaast zijn er ook NFT’s die mensen toegang tot een stukje van de Metaverse geven.

 

De technologie van NFT’s kunnen dus nog op veel meer verschillende manieren gebruikt worden. Dit zorgt ervoor dat NFT’s in de toekomst heel interessant kunnen worden.

 

Meer weten over Crypto? klik dan hieronder.

NFT