Ripple, een blik op een van de grootste Altcoins.

Ripple, een blik op een van de grootste altcoins

De meeste mensen weten crypto te linken aan Bitcoin en Ethereum, maar naast deze munten zijn er nog veel meer andere munten. Een daarvan is Ripple of XRP. Deze Altcoin is heel populair maar wat houdt Ripple nou in?

 

Wat is Ripple?

 

Met Ripple bedoelen we het bedrijf Ripple en haar valuta XRP. Beide worden aangeduid met Ripple.  Het bedrijf Ripple ontstond in 2005 dus 4 jaar voordat Bitcoin uitkwam. De munt Ripple kwam 10 jaar later in 2005.

 

Ripple ziet zichzelf als een brugvaluta en niet perse een betaalmiddel zoals Bitcoin. Een brugvaluta houdt in dat Ripple als een brug functioneert tussen verschillende partijen die niet met dezelfde valuta betalen.

Zo kan het zijn dat een partij uit Brazilië moet betalen aan een Kroatische partij. Dit kan via banken, maar aangezien dit niet met dezelfde valuta gaat en over het andere eind van de wereld is kan dit lang duren en geld kosten. Hier komt Ripple om de hoek. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat dit gemakkelijker kan met het Ripple netwerk. De huidige systemen hiervoor zijn duur en traag. Met Ripple kan een partij razendsnel transacties maken. Het Ripple netwerk is een van de snelste in de cryptowereld en bijvoorbeeld een stuk sneller dan Bitcoin.

 

Daarnaast verdient men Ripple ook anders dan bijvoorbeeld Bitcoin. Dit omdat de manier waarop Bitcoins gemined worden enorm slecht voor co2 uitstoot is. Bij Ripple werkt dit anders. XRP wordt namelijk verdient door een systeem wat duurzaam is het RPCA, dit systeem zorgt er onder meer voor dat Ripple haar transacties kan valideren.

Ripple

Ripple versus SEC

 

Ripple strijd al lange tijd in een recht zaak met de SEC oftewel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Deze partij houdt de effectenbeurzen in de gaten. Het bedrijf heeft Ripple in 2020 aangeklaagd omdat het volgens de SEC effecten verkocht zonder vorm van vergunning. Ripple gaf aan dat zij XRP niet als effect beschouwen. Dit zorgde voor een rechtszaak die nog steeds niet afgerond is.

Laatst is er wel meer duidelijkheid gekomen over deze rechtszaak. Uit de bus kwam Ripple als winnaar. Alhoewel de uitspraak nog niet helemaal definitief is. De rechtszaak die 3 jaar duurde is dus nog niet helemaal afgesloten. Dit kan grote gevolgen hebben voor de koers van XRP.

 

Hoe kom ik aan Ripple?

 

Het beleggen in Ripple is redelijk makkelijk. Dit kan namelijk via verschillende brokers. De munt heeft een grote naam in de crypto wereld. Dit zorgt ervoor dat veel brokers Ripple aanbieden. Bij het investeren is het belangrijk goed voor onderzoek te doen. De cryptomarkt is een volatiele markt. De prijs stijgt en daalt dus snel. Dit kan zorgen voor veel winst maar ook voor veel verliezen. Het is dus belangrijk uit te zoeken of het beleggen in Ripple voor u is.

 

Meer willen weten over Ripple of andere beleggingsmogelijkheden?

Klik dan hieronder.