Waar kan je edelmetalen kopen, edelmetalen zijn belangrijk in 2024

Hoe koop je edelmetalen? Moet je dan ook een kluis kopen om ze op te slaan? In dit artikel geven we uitleg over de mogelijkheden.

Fysiek vs koers

Om antwoord te krijgen op de vraag waar kan ik edelmetalen kopen is het eerst belangrijk om onderscheid te maken tussen fysieke edelmetalen en de koers van een edelmetaal. Het beleggen in fysieke edelmetalen is vanzelfsprekend, u koopt online bijvoorbeeld goud en dit wordt naar u toegestuurd zodat u dit zelf kan opslaan. Een andere mogelijkheid is dat  het goud door de verkoper wordt opgeslagen in een kluis. Het kopen van edelmetalen op een beleggingsplatvorm is de tweede manier waarop u in edelmetalen kunt beleggen. Dit kan aan de hand van ETF’s (ook wel trackers genoemd) die de goudkoers volgen. Daarnaast is een andere optie  om in aandelen van goudmijnen te investeren, voorbeelden hiervan zijn goudmijnbedrijven zoals: Franco-Nevada Corp, Agnico Eagle Mines en Kirkland Lake Gold.

Fysieke edelmetalen

Voordat u edelmetalen kopen kan met het idee om ze fysiek op te slaan, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de verschillende soorten edelmetalen. Elk edelmetaal heeft voor- en nadelen. Deze zijn in de onderstaande tabel uitgewerkt:

Edelmetalen koers, edelmetalen kopen

Het investeren in edelmetalen kan ook door te investeren in ETF’s die de koersprijs van het edelmetaal volgen. Om dit te kunnen kopen moet u een account aanmaken op een van de vele beleggingsplatvormen. Hiernaast zijn er veel goudmijnbedrijven waarin u kunt beleggen. De prijs van deze goudmijnbedrijven zijn heel volatiel, dit komt doordat de toekomst heel onzeker is. De prijs van het aandeel is totaal afhankelijk van de vondsten die gedaan worden.

 

Meer weten, edelmetalen kopen?

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

Wil je graag beleggen in edelmetalen? Dat kan hier!

Lees meer over: