Waarom een Bitcoin daling? Verkoopdruk en marktangst in 2024

De prijs van Bitcoin (BTC) is de afgelopen maand gestaag gedaald, waardoor investeerders zich afvragen wat de oorzaak is van het verlies van stoom van 's werelds grootste cryptocurrency. Na een recordhoogte van bijna $67.000 in november 2021, wordt Bitcoin nu verhandeld rond de $61.000 - een Bitcoin daling van meer dan 9%.

Overheidsverkopen van Bitcoin daling

Een ontwikkeling die waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de Bitcoin daling is de verkoop van BTC door de Duitse overheid, in beslag genomen van illegale activiteiten eerder dit jaar. Rond half juni begon Duitsland grote hoeveelheden geconfisqueerde Bitcoin te storten op beurzen zoals Coinbase, Kraken en Bitstamp.

 

Gezien het feit dat Duitsland ongeveer 50.000 BTC te verkopen heeft, zijn er zorgen dat deze institutionele verkoopdruk zwaar kan wegen op de prijs van Bitcoin. Hoewel eerdere verkopen door overheden de waarde van Bitcoin niet hebben doen crashen, is de verkoop door Duitsland ongekend in omvang.

 

Uitbetalingen van Mt. Gox

De angst voor overmatige verkopen wordt verder verergerd door de aanstaande uitbetaling van 150.000 BTC van de failliete crypto-uitwisseling Mt. Gox. Na het faillissement in 2014, begint Mt. Gox in juli 2022 eindelijk $9 miljard aan Bitcoin uit te keren aan schuldeisers.

 

Analisten waarschuwen dat deze enorme instroom van verkooporders een scherpe Bitcoin daling van de marktwaarde van Bitcoin zou kunnen veroorzaken, omdat vroege schuldeisers hun bezit liquideren. Lage handelsvolumes in de afgelopen weken betekenen ook dat Bitcoin kwetsbaarder is voor wilde prijsschommelingen als gevolg van de distributies van Mt. Gox.

 

Onheilspellende Technische Analyse van de bitcoin daling

Naast gebeurtenissen in de echte wereld, wijst technische analyse van crypto-experts erop dat Bitcoin op het punt staat voor een grote terugval. Verschillende belangrijke indicatoren die eerder Bitcoin pieken hebben voorspeld, geven waarschuwingssignalen. Dit TA-gebaseerde bewijs van een dreigende crash heeft waarschijnlijk handelaren geschrokken.

 

Bron: Tradingview.com

Verlies van Momentum

Hoewel crypto-insiders optimistisch blijven over de lange termijn traject van Bitcoin, heeft de multi-maanden durende stagnatie rond $65.000 het vertrouwen op korte termijn uitgehold. Na het laatste halveringsevenement van Bitcoin in 2020, steeg BTC met 10x in het volgende jaar. Handelaren die hoopten op een herhaling van deze prestatie, nemen nu mogelijk winst vanwege ontevredenheid over de stagnatie van Bitcoin.

 

De samenloop van bearish factoren heeft de perfecte storm gecreëerd voor de eerste grote terugval van Bitcoin in 2022. Echter, de fundamenten en adoptie van Bitcoin blijven sterk. Zodra deze verkoopdruk afneemt, is een herstel naar nieuwe recordhoogtes waarschijnlijk.

 

Meer weten?

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

 

Wil je graag beleggen in crypto? Dat kan hier!

Lees meer over: ,