Waarom in crypto handelen?

Waarom beleggen beleggers in crypto? Wat zijn de mogelijkheden en hoe toegankelijk is de markt voor een beginnende belegger?

Schaarste

Mensen die voorstanders van cryptovaluta zijn, noemen de meest bekende munt – Bitcoin – het (nieuwe) goud. Dit komt onder andere doordat het aantal Bitcoins gelimiteerd is. Er zullen in totaal maar 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn. Zo zou vanwege de schaarste een stijging van de waarde onvermijdelijk zijn.

Decentraal

Verder komt er ook geen overheid of centraal orgaan aan te pas. Onder andere door de blockchain, zoals in de techniek achter crypto is besproken. Hierdoor blijft cryptovaluta van ‘het volk’ en dat vinden mensen prachtig.

Meer mogelijkheden

Handelen in crypto is ook interessant vanwege de enorme volatiliteit die er is. Nu vraag jezelf wellicht af wat volatiliteit is. Wanneer een aandeel volatiel is, betekend dit dat het aandeel in waarde sterk op neer beweegt. Volatiliteit zegt dus iets over de mate van beweeglijkheid van een aandeel of een ander financieel product, bijvoorbeeld crypto valuta. Bij crypto is die volatiliteit dus vrij hoog. Zo varieert de prijs van een Bitcoin als je over periode van een jaar kijkt soms duizenden euro’s. Deze beweeglijkheid van de koers is wat het interessant maakt voor een belegger om te investeren. Uiteraard zorgt deze beweeglijkheid van de koers ook voor een hoger risico, zaak om je onderzoek te doen en een strategie te bepalen als je begint.

Toegankelijkheid

Verder is de cryptomarkt doorgaans 24 uur per dag zeven dagen in de week beschikbaar omdat er geen toezichthouders of overheid aan te pas komt. Soms moet er op de markt onderhoud worden gepleegd, dan kan het zijn dat de markt niet beschikbaar is. De crypto is erg toegankelijk en is overal bereikbaar als je maar een internetverbinding hebt.

Lees meer over: