Wat gebeurt er met Solana?
Solana was nog niet zo lang geleden een van de meest veelbelovende cryptoprojecten van de gehele cryptomarkt en toch is de waarde van de munt flink gezakt. In dit artikel leggen we uit wat er is gebeurd en waar je rekening mee moeten houden.
De FTX-besmetting van Solana
Dat 2022 een niet al te best jaar is voor de crypto markt mag duidelijk zijn, maar ook met het oog op het nieuwe jaar is nog weinig goed nieuws te vinden. In zekere zin is dit allemaal verbonden aan de ineenstorting van terra (LUNA) en FTX. Als we alleen naar onze huidige situatie kijken is te zien dat na Terra Classic (LUNC) ook Solana, XRP en Cardano genoemd zijn in de top 15 meest in prijs gedaalde crypto’s van de afgelopen 24 uur.
De meest interessante om nu te belichten is Solana, die door vele gezien wordt als de nummer één concurrent van Ethereum. Gisteren verloor deze ruim 10% van haar waarde. Als we de huidige prijs van Solana bekijken zien we dat deze zo’n 94% lager is dan begin dit jaar. Vooral in november dit jaar was de daling het sterkst. Begin november was ook moment waarop de ineenstorting van FTX plaatsvond. Hoewel er geen directe samenwerking tussen Solana en FTX plaatsvond, had Solana’s foundation wel 1 miljoen in contanten op FTX staan. Daarnaast bezat het diverse aandelen en had het voor ongeveer 83 miljoen dollar aan FTT, FTX’s eigen token, in bezit.
Solana’s grootste NFT-collecties vertrekken
Twee van de grootste NFT-collecties op de blockchain van Solana stappen over naar een andere blockchain. Het gaat om y00ts en DeGods. DeGods zou overstappen naar de blockchain van Ethereum en y00ts op zijn beurt naar Polygon. Het betekent voor Solana het vertrek van de twee grootste NFT-collecties van de blockchain. De reden voor hun vertrek lijkt vooralsnog de voortdurende kritiek op Solana, het enorme dalen van het handelsvolume op de Solana blockchain en de ogenschijnlijke liquiditeitsproblemen. DUST-oprichter (DUST is de startup achter y00ts en DeGods) Rohun Vora, benoemd dit echter niet als reden.