Chainlink, Een introductie van deze belangrijke munt

Wat is Chainlink?

Chainlink, een van de grootste altcoins in de cryptowereld. Maar wat is dit precies voor altcoin en waarom is de munt niet meer weg tee denken uit de wereld van Bitcoin en blockchain.

In de cryptowereld zijn er veel verschillende munten, deze munten hebben allemaal ook achterliggende projecten en bedrijven die nieuwe innovaties doen. De bekende Bitcoin en Ethereum domineren onder de cryptomunten. Maar naast het veranderen van betaalmethoden en het maken van Smart contracts zijn er nog veel meer bedrijven actief op de blockchain. Een daarvan is Chainlink.

 

 

Wat is Chainlink?

 

Chainlink, een cryptocurrency die in 2017 werd opgericht, onderscheidt zich van traditionele cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum door zijn unieke functie als een brug tussen de onveranderlijke wereld van blockchain en de dynamische, voortdurend veranderende wereld daarbuiten. In tegenstelling tot Bitcoin en Ethereum, die primair worden gebruikt als digitale valuta of platforms voor het uitvoeren van gedecentraliseerde applicaties, vervult Chainlink een essentiële rol als een gedecentraliseerd oracle-netwerk. Dit netwerk maakt het mogelijk voor smart contracts, zelfuitvoerbare stukjes code op blockchain, om toegang te krijgen tot en te reageren op gegevens en informatie die afkomstig zijn van externe bronnen en API's. Hierdoor wordt de potentie van blockchain-technologie vergroot doordat deze kan worden toegepast in een breed scala aan sectoren en toepassingen, waaronder financiële diensten, verzekeringen, logistiek, gezondheidszorg en meer.

Het Chainlink-netwerk wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van node-operators die gegevens verzamelen, verifiëren en beschikbaar stellen aan smart contracts. Deze operators worden beloond met LINK-tokens voor hun bijdrage aan het verzekeren van de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de gegevens die worden gebruikt door smart contracts. Bovendien integreert Chainlink met verschillende blockchain-platforms, waaronder Bitcoin, Ethereum en Hyperledger, waardoor het een universele oplossing wordt voor het verbinden van blockchain met de echte wereld. Met zijn geavanceerde technologie en groeiende acceptatie speelt Chainlink een cruciale rol in het stimuleren van innovatie en het vormgeven van de toekomst van gedecentraliseerde en interoperabele systemen.

De techniek achter Chainlink

 

Chainlink gelooft in de toekomst van Smart Contracts. Dit betekent dat ze verwachten dat in de toekomst de blockchain en Smart Contracts veel vaker gebruikt gaan worden. De blockchain technologie is een technologie die niet in de buitenwereld staat. Ook moeten blokken in de blockchain continu gevalideerd worden. Dit wordt gedaan door verschillende validators en zo blijft de blockchain deels uit de buitenwereld.

 

Om meer informatie te krijgen maakt de blockchain gebruik van Oracles. Dit zijn tussen partijen die de informatie verwerken tussen blockchain en buitenwereld. Chainlink is een van de grootste oracles die nu actief zijn. Zo wordt het op dit moment gebruikt om informatie van de ETH Blockchain te krijgen en deze bijvoorbeeld te verwerken in andere blockchains. Hetzelfde geld voor Bitcoin. De informatie tussen bijvoorbeeld banken en blockchains worden dus verwerkt door onder andere Chainlink.

 

Het bedrijf heeft net als al de andere cryptobedrijven een eigen munt genaamd, LINK. Met deze munt wordt betaald op het platform van het bedrijf. Bedrijven of cryptocurrencies betalen dus voor het overbrengen van informatie tussen de buitenwereld, blockchain en weer terug.

De toekomst van Chainlink

 

De technologie van Smart Contracts wordt steeds meer ingezet. Dit zorgt ervoor dat grote cryptopartijen als Ethereum en Cardano die werken met Smart Contracts ook steeds meer informatie nodig hebben en informatie moeten verwerken. De vraag naar Oracles wordt dus steeds groter. Chainlink is op dit moment een van de grootste oracles. In de toekomst zal er dus genoeg gebruik worden gebruikt van de technologie. Wel is de kans groot dat er nieuwe partijen in de markt komen die dezelfde werkzaamheden gaan doen als het bedrijf.

 

Beleggen in Chainlink

 

Het beleggen in deze cryptomunt kan heel makkelijk via verschillende brokers. De munt is een van de grotere munten uit de wereld. De kans is dus groot dat veel brokers de munt aanbieden. Wel is het altijd opletten bij cryptovaluta dat de prijs erg volatiel is. Bij deze munt is dat ook het geval. Het is dus belangrijk het nieuws rond de cryptowereld en de munt LINK, daarnaast is het goed om voor onderzoek te doen naar de wereld.

 

Meer weten over cryptocurrencies? Klik hieronder voor meer informatie over Ethereum en Cardano.

Chainlink