Wat zijn Stablecoins? De nummer 1 in veiligheid

Wat zijn Stablecoins?

Vandaag een introductie naar stablecoins. We duiken weer een keer de cryptowereld in opzoek naar de minst volatiele cryptomunten. Deze Stablecoins zijn munten die verbonden zijn aan andere activa waardoor ze een stabiele prijs hebben.

De wereld van Crypto is een wereld vol van razendsnelle innovaties en om de haverklap worden nieuwe munten geïntroduceerd. Cryptomunten zijn ook onder te verdelen in veel verschillende groepen. Zo kennen we de groep Altcoins (alle munten behalve Bitcoin), Memecoins en ook Stablecoins. Deze laatste bespreken we vandaag. Deze munten hebben een bijzondere eigenschap om volatiliteit tegen te gaan in een heel volatiele wereld. Maar wat zijn Stablecoins nou eigenlijk?

 

Wat zijn Stablecoins?

 

Stablecoins zijn een bepaald soort groep cryptomunten die volatiliteit tegen gaan. De cryptowereld is een wereld die vergeleken met andere beleggingswerelden extreem volatiel is. Munten kunnen enorm stijgen en dalen, erger dan bijvoorbeeld aandelen. Dit zorgt ervoor dat het beleggen in de cryptowereld niet zonder risico’s is. Zonder ervaring en kennis kan de cryptowereld een beleggingsoptie zijn waarin men veel geld kan verliezen.

 

Stablecoins zijn munten die deze volatiliteit tegen kunnen gaan. Dit wordt gedaan door de munten te koppelen aan de waarde van een achterliggende activa. Dit bijvoorbeeld door een munt te koppelen aan fiat geld zoals de Amerikaanse Dollar of de Euro. Of door de munten bijvoorbeeld te koppelen aan de goudprijs. Dit kan ervoor zorgen dat munten minder volatiel zijn. Dit betekent vaak ook dat deze cryptomunten een veiligere belegging is. Een voorbeeld van een achterliggende activa kan ook een andere cryptomunt zijn, dit is dat vaak Bitcoin, BTC of Ethereum, ETH.

 

Voorbeelden van Stablecoins zijn bijvoorbeeld Tether USD en USD Coin. Deze munten zijn bijvoorbeeld gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar. De achterliggende activa is dan de Dollar. Dit betekend dat de munt minder volatiel is. Tether is een de grootste en meest gebruikte stablecoin.

 

Daarnaast bestaat er bijvoorbeeld ook de munt Paxos Gold, deze munt is gekoppeld aan de prijs van goud. De achterliggende gedachte is dus dat de munt gedekt wordt door een voorraad goud. Het bedrijf Paxos heeft dus ook daadwerkelijk een aantal kluizen met goud die de munt dekken.

 

Een voorbeeld van munten die gedekt worden door andere cryptomunten in DAI, deze munt die gebouwd is en draait op het Ethereum platform is gekoppeld aan de Dollar. Dit samen met een reserve van ETH-tokens in plaats van dollars. De munt DAI is ook nog een volledig gedecentraliseerd platform. Dit is niet te zeggen van Tether en USD, deze munten worden beheerd door andere partijen.

 

Waarom investeren in Stablecoins?

 

Stablecoins zijn munten die veel minder volatiel zijn dan bijvoorbeeld andere munten. Daarom hebben deze munten veel kans op een toekomst als betaalmogelijkheid. Bitcoin heeft dit doel ook alleen op dit moment is de Bitcoin nog redelijk volatiel. Dit betekent dat de munt continu meer of minder waard is. Stablecoins hebben dit veel minder, deze munten blijven dus ongeveer hetzelfde.

 

Daarnaast zijn deze coins ook een stuk veiliger om in te investeren dan bijvoorbeeld andere altcoins. Dit omdat de munten minder volatiel zijn en er dus minder tijd in gestoken hoeft te worden. Zo zijn deze munten dus een stuk toegankelijker dan andere cryptovaluta. Voor beleggers die dus graag de cryptowereld in willen gaan maar niet teveel risico willen lopen is een van de mogelijkheden dus het beleggen in Stablecoins.

 

Stablecoins zijn dus cryptomunten die verbonden zijn aan andere activa om zo de volatiliteit van de munten in te kunnen dammen. Dit betekend dat de munten verbonden zijn aan bijvoorbeeld de dollar of euro, goudprijs of aan andere grote cryptomunten. Dit is het antwoord op de vraag: Wat zijn stablecoins?

 

Meer lezen over de cryptowereld? Klik hieronder om meer te lezen over Ethereum of Bitcoin.

wat zijn stablecoins