Een grote goudmijn, Het beleggen in mijnbouw uitgelegd

Beleggen in mijnbouw

Naast het beleggen in alleen fysieke edelmetalen is er ook een manier van beleggen in deze metalen doormiddel van goudmijnen.

Wat is beleggen in mijnbouw?

 

Het beleggen in goudmijnen is voor veel beleggers een interessante optie. Dit komt door een aantal redenen. Allereerst is het winstpotentieel van deze mijnen heel hoog. Dit komt omdat de mijnen gelinkt zijn aan de goudprijs. Wanneer deze stijgt is de kans groot dat de winst op goudmijnen ook stijgen. Daarnaast zijn goudmijnen een goede manier om een divers portfolio te creëren.

 

Wanneer iemand in goudmijnen belegt, doet hij dit door te beleggen in bedrijven die zich bezig houden met goudwinning. De bedrijven houden zich bezig met het opzoeken en winnen van goud. Dit edelmetaal wordt al lang als zeldzaam gezien en is voor veel beleggers een veilige haven in onrustige geopolitieke tijden. De bedrijven moeten machines, onderzoek en personeel betalen. Het belangrijkste factoor van deze aandelen zijn dan ook de hoogheid van de winst. Daarnaast is de goudprijs voor deze bedrijven belangrijk.

 

Daarnaast is het belangrijk te vermelden dat de aandelen van goudmijnen behoorlijk volatiel zijn. Dit zorgt ervoor dat er een risico aan het beleggen in goudmijnen zit. Dit ten opzichte van het beleggen in goud. De goudprijs is namelijk niet volatiel.

 

Voordelen van beleggen in mijnbouw

 

Diversificatie:

 

Goudmijnen zijn een goed aandeel om een divers portfolio te maken. Dit doordat goud zicht meestal anders gedraagt dan aandelen en obligaties. Dit betekend dat wanneer de meeste aandelen dalen, de goud prijs juist stijgt.

 

Inflatie tegen gaan

 

Goud wordt al historisch gezien als een middel dat steeds waardevoller wordt. Wanneer we de goudprijs bestuderen zien we een stijgende lijn. Dit zorgt ervoor dat goudmijnen een goede manier zijn om inflatie tegen te gaan.

 

Veilige haven:

 

Goud heeft de eigenschap te stijgen wanneer het slecht gaat met de economie. Dit geld ook voor goudmijnen. Wanneer er dus een crisis of recessie aankomt, stijgen de goudprijzen meestal. Dit geld ook voor goudmijnen

 

Winstpotentieel:

 

Goudmijnen zijn gelinkt aan de goudprijs, wanneer deze hard stijgt zullen goudmijnen waarschijnlijk keihard mee stijgen.

 

 

 

Beleggen in Mijnbouw

Nadelen van beleggen in mijnbouw

 

Volatiliteit:

 

Goudmijnen zijn volatiele beleggingen. Dit kan leiden tot hoge winsten maar ook zorgen voor dalingen in het portfolio.

 

Risico’s van mijnbouw:

 

Daarnaast is mijnbouw niet zonder risico. Zo bevinden veel mijnen zich in politiek onstabiele gebieden, gebeuren er mijnongevallen en andere technische problemen.

 

Goudprijs:

 

Daarnaast is de goudprijs van invloed op deze aandelen. Dit kan ten voordeel werken maar ook ten nadeel. Dit betekend dat wanneer de goudprijs daalt de kans groot is dat aandelen ook zullen dalen.

 

Beleggen in mijnbouw voor u?

 

Het beleggen in mijnbouw is dus een interessante manier om een divers portfolio te creëren. Daarnaast is het een goede manier van beleggen in edelmetalen. Wel kost het beleggen in Goudmijnaandelen meer tijd dan bijvoorbeeld dividendaandelen. Dit komt door de volatiliteit van de prijs. Deze schommelt namelijk nogal.

 

Naast het beleggen in goudmijn aandelen kan je ook beleggen in goudmijn ETF’s. Met deze ETF’s belegt je in de gehele goudmijnsector. Op deze manier kan je jezelf indekken tegen ongevallen of faillissementen van een goudmijn.