Wat is korte termijn beleggen?

Wat is korte termijn beleggen?

U heeft er vast wel eens van gehoord. Maar wat is korte termijn beleggen eigenlijk. De succes verhalen zijn overal te vinden maar is het de juiste beleggingsmanier voor u?

Wat is korte termijn beleggen?

De naam zegt het al. Korte termijn beleggen is beleggen in een korte periode. De visie van deze vorm van beleggen is ook in korte tijd zoveel mogelijk winst te maken. Een ander woord voor korte termijn beleggen is ook wel actief beleggen. Dus een belegger is veel bezig met de investeringen.

 

Wanneer iemand actief belegt is er vrijwel geen vertrouwen nodig in het product. Dit omdat een belegger toch niet lang investeert in het product maar meestal al binnen een paar dagen het product weer verkoopt. Tijdens korte beleggen hoopt de belegger dat de koers van het product natuurlijk binnen een paar dagen sterk stijgt.

 

Daarnaast kost kort beleggen meer tijd dan bijvoorbeeld lange termijn beleggen. Met lange termijn beleggen bouwt de belegger namelijk overtijd een portfolio. Door continu een deel van zijn/haar inkomen apart te leggen en te investeren. Bij kort beleggen dient de belegger namelijk zijn portfolio continu in de gaten te houden.

 

Ook is er meer kennis nodig bij korte termijn beleggen. Zo moet de beleggen goed inspelen op de markt. Precies weten bij welke producten een stijging te verwachten en wanneer in te stappen. Ook heeft een korte termijn belegger een strakke strategie nodig.

Korte termijn beleggen

Voordelen van korte termijn beleggen

  • Potentieel hoger rendement.

Bij kort beleggen draait het puur om in korte tijd veel rendement te maken. Dit door de markt te verslaan en aandelen te kopen en te verkopen. Om deze rede is kort beleggen ook zo populair, de potentie op hogere rendementen.

  • Flexibiliteit

Bij korte termijn beleggen draait alles om snelheid. Dan is het ook belangrijk om flexibel te werken. Een korte termijn belegger kan heel snel een strategie aanpassen aan veranderingen van de markt. Zo kunnen ze beter profiteren van kansen in de markt

 

Nadelen korte termijn beleggen.

 

Naast voordelen bestaan er ook nadelen aan deze vorm van beleggen. Een van deze is risico

Aan een hoger rendement zit ook vaak een hoger risico. Dit betekend dat beleggers meer risico lopen op slechte investeringen. De markt is vaak volatieler dan bij lange termijn beleggen. Dit komt omdat korte termijn beleggers zich positioneren in een markt die naar verwachting gaat stijgen. Dit betekend dat de markt volatiel is en dus ook de kans op een daling bestaat.

 

Is korte termijn beleggen voor u?

 

Het kort beleggen is dus een vorm van beleggen waar meer risico en ook meer verwacht rendement is. Dit betekend dat korte termijn beleggen veel winst kan opleveren. Wanneer u actief wilt beleggen en de tijd heeft om dit te doen. Is korte termijn beleggen heel interessant. Daarnaast is het belangrijk om goede voorkennis op te bouwen.

 

Meer willen weten over beleggingsvormen of willen weten wat de kansen voor u zijn neem dan hieronder contact met ons op