3 redenen waarom de Bitcoin koers de komende jaren (weer) gaat stijgen

Het zal je uiteraard niet ontgaan zijn. Het is momenteel geen feest op de cryptomarkt. Komkommer tijd voor bitcoin wordt voornamelijk gedreven door de (trage) ontwikkelingen rondom de diverse Spot BTC ETF’s aanvragen en het ontbreken van nieuwkomers die bitcoin kopen.    Nu kan ik mij zo voorstellen dat je zoiets hebt van: ”Waarom blijf…

Het zal je uiteraard niet ontgaan zijn. Het is momenteel geen feest op de cryptomarkt. Komkommer tijd voor bitcoin wordt voornamelijk gedreven door de (trage) ontwikkelingen rondom de diverse Spot BTC ETF’s aanvragen en het ontbreken van nieuwkomers die bitcoin kopen. 

 

Nu kan ik mij zo voorstellen dat je zoiets hebt van: ‘’Waarom blijf ik nog in Bitcoin investeren?’’, want dit duurt mij allemaal te lang.

 

Laten we daarom eens verder kijken dan enkel de prijs en inzoomen op een aantal ontwikkelingen rondom BItcoin die (mogelijk) een positieve impact gaat hebben op de waarde.

 

Wil je bovendien up-to-date blijven over Bitcoin, interessante altcoins en een winstgevend crypto portfolio opbouwen? Join dan mijn gratis Discord hier:

Bitcoin DeFi; van financieel middel naar compleet financieel stelsel

Decentralized Finance is een verzamelnaam van decentrale en financieel gerelateerde producten en diensten die op basis van smart contracts op de blockchain bestaan. Waar Ethereum de laatste jaren het meest populaire blockchain protocol diende voor DeFi applicaties, is er een groeiende groep aan DeFi applicaties die op het Bitcoin netwerk draaien. Met Stacks is het mogelijk om smart contracts te gebruiken op het Bitcoin network wat weer de basis vormt voor DeFi projecten als Stackswap, LNSwap en Alex. Inclusief ontwikkelingen rondom Layer 2 oplossingen die gebruik maken van de robuustheid van Bitcoin en gebruikers en developers snellere en goedkopere transacties kunnen bieden voor diverse applicaties. 

 

Kortom, Bitcoin als basislaag voor DeFi projecten geeft steeds meer invulling aan de belofte dat Bitcoin niet enkel een financiële asset is maar groeit naar volwaardig financieel systeem.

 

Gebruikers van het Lightning Network is hard aan het groeien

Met het Lightning Network wordt het Bitcoin netwerk schaalbaarder en efficiënter om waarde tussen 2 partijen te versturen. Voor gebruikers is het dus mogelijk om op een snelle en goedkope manier Bitcoins overal ter wereld te versturen. De producten en diensten met het Lightning Network is hard groeiende zoals nieuwe Bitcoin wallets, P2P marketplaces, debit- en giftcards inclusief traditionele bedrijven die Lighting betalingen accepteren.

Bovendien is de groei van het Lightning Network te zien in het aantal Lightning channels. Met een channel is het mogelijk om meer bitcoin transacties gelijktijdig te kunnen verwerken. Sinds 2018 is het aantal Lightning Channels groeiende en worden er steeds meer transacties mee uitgevoerd.

Een mogelijke digitale BRICS-valuta op komst = chaos op de financiële markt

De BRICS-landen komen de laatste paar weken veelvuldig in het nieuws omdat ze plannen hebben om een nieuwe munteenheid te beginnen. De BRICS-landen is een groep van opkomende economieën: Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. 

De verwachting is namelijk dat de landen met een goud-gedekte digitale munteenheid komen, die mogelijk een diepgaande impact zou hebben op de international financiële markt. 

 

Einddoel van deze nieuwe digitale munteenheid is het bevorderen van de eigen lokale financiele markt en de bevordering van de onafhankelijkheid van het huidige monetaire stelsel. Waarbij de Amerikaanse dollar een centrale rol in speelt. Dit zou het startschot kunnen betekenen van de-dollarisatie, waarbij de Amerikaanse valuta van de troon wordt gestoten als dominante en internationale valuta. 

 

Kortom, de komst van nieuwe een digitale munt zou zomaar de machtsverhouding tussen landen kunnen veranderen. Inclusief financiële chaos en onduidelijkheid tot gevolg waardoor de behoefte naar een digitale munteenheid, niet gecontroleerd door landen, overheden en gedreven door politiek meer in trek zou kunnen komen. Laat dat nou net Bitcoin zijn. 

 

Conclusie, we doen onszelf echt te kort om enkel naar de waarde en rendementen van Bitcoin te kijken. Bitcoin als technologie is een ware doorbraak van de afgelopen 15 jaar. Met bovenstaande ontwikkelingen ben ik ervan overtuigd dat we nog veel plezier aan Bitcoin gaan beleven. En ja, ook ten aanzien van de prijs.

 

Zoals Ross Gerber, een bekende investment manager, zegt: ‘’Bitcoin and ether 'are like cockroaches — they're not going to die’’

 

Wil je bovendien up-to-date blijven over Bitcoin, interessante altcoins en een winstgevend crypto portfolio opbouwen? Join dan de gratis Discord hier:

Meer weten?

 

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

 

Let op: beleggen brengt risico's met zich mee, je kan je inleg verliezen   

Lees meer over: