Airdrops zijn hot. Maar hoe selecteer je airdrops met potentie in 2023?

De afgelopen tijd hebben airdrops een vlucht genomen dankzij stijgende populariteit onder crypto investeerders die gratis tokens hebben gekregen van projecten als Arbitrum en Blur. Inzetten op airdrops is meestal erg lucratief maar kan een tijdrovende klus zijn.

Airdrops

 

Je tijd en energie inzetten op de juiste airdrops kan je dus veel meer opleveren. Daarom hieronder een aantal kenmerken die wijzen op een kwalitatieve airdrops met veel potentie.

 

De volgende kenmerken onderscheiden de meest lucratieve en interessante crypto airdrops van de anderen:

 

1. Kapitaal van investeerders: hoe hoger het opgehaalde kapitaal, hoe meer interesse en ondersteuning er is voor een bepaald crypto project. Dit is ook een reflectie van de geloofwaardigheid en kunde van het team die bouwt aan het crypto project.

 

Voorbeeld

  • zkSync heeft $458 miljoen opgehaald wat duidt op sterke fundamentals
  • Scroll ZKP heeft $80 miljoen opgehaald wat duidt op medium sterke fundamentals (bron: https://www.crunchbase.com/organization/scroll-tech)

2. Hype rondom het project: ‘’hype’’ is een goede graadmeter of een crypto project interesse vanuit het publiek heeft. Indirect laat dit zien of het team achter het project in staat is om nieuwe gebruikers aan te trekken. 

 

Is er (online) weinig discussie en reuring rond een crypto project? Laat dan het project links liggen.

 

3. Fundamentals van het project: hoeveel actieve gebruikers heeft het project? hoeveel transacties zijn er binnen het netwerk gemaakt? Allemaal graadmeters die aangeven of het crypto project gebruikersactiviteit heeft. Een mooi overzicht van enkele graadmeters zijn hier te vinden:

Een van de projecten die aan bovenstaande kenmerken voldoet is zkSync, een layer-2 oplossing voor Ethereum gebaseerd op zero-knowledge proofs technologie, die snelle en goedkope transacties faciliteren en geen concessies doet op het gebied van dataveiligheid.

 

Hieronder een handleiding om je voor te bereiden op een mogelijke airdrop.

Uiteraard zijn bovenstaande kenmerken voor kwalitatieve airdrops geen garantie voor succes en zijn veelal op speculatie gedreven. Zie het als een leidraad om je eigen onderzoek te doen naar airdrops en de kans te verhogen op het vinden van kwalitatieve airdrops waar je op in gaat zetten.

Wil je meer leren over blockchain en mogelijk andere interessante crypto projecten met veel potentie? Volg Shariff dan op:

Vond je dit een interessant onderwerp?

Wil je meer weten over andere aandelen, of ben je in het algemeen benieuwd naar meer technische specificaties over aandelen? Neem dan een kijkje op onze product pagina, want in onze premium omgeving vind je nog meer uitgebreide analyses over aandelen.

Lees meer over: