Bitcoin stijgt met $5.000 in een week.

Het bitcoin nieuws wordt de afgelopen maand gedomineerd door slecht nieuws over de cryptocurrency. Van rechtszaken tot experts die roepen dat bitcoin zal zakken naar $20.000, het kwam in de afgelopen maand allemaal voorbij. Maar bitcoin doet zoals zo vaak het tegenovergestelde van de verwachtingen, maar hoe komt dit?

Conflict met de SEC

Het nieuws van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die een rechtszaak begon tegen onder andere de exchanges Binance en Coinbase bracht veel verwarring en donkere wolken met zich mee. De rechtszaak kan net zoals de rechtszaak van XRP tegen de SEC jaren duren, wat slecht zou zijn voor de cryptomarkt.

 

Positief nieuws

Maar bitcoin stijgt de afgelopen dagen met ruim 20% en doet het sentiment op de cryptomarkt keren. Dit komt door het positieve nieuws van BlackRock, een van 's werelds grootste vermogensbeheerders, om een bitcoin beursfonds te lanceren. Dit laat zien dat de vermogensbeheerder bitcoin gaat toevoegen aan het portfolio. In 2017 zei de CEO van BlackRock nog dat ze niets met bitcoin te maken wilde hebben.

 

Enkele dagen na het nieuws van BlackRock maakte de Deutsche Bank, een van de grootste banken in Duitsland, bekend de cryptowereld in te willen stappen. Ze hebben nu officieel een vergunning aangevraagd om een bewaardienst van crypto te starten. Dit zal betekenen dat de bank cryptocurrencies van klanten zou mogen opslaan. De bank is al meer dan een jaar bezig met het aanvragen van deze vergunning maar maakte afgelopen week bekend dat het verzoek voor een vergunning indient.

 

Op dinsdag 20 juni lanceerde een nieuwe exchange genaamd EDX Markets. De exchange is gefinancierd door verschillende beursgiganten. Na het slechte nieuws rondom Binance en Coinbase gaf dit een positieve impuls in de cryptowereld. Na de lancering van de exchange steeg de waarde van bitcoin al snel naar $29.000.

 

Op het moment van schrijven is bitcoin de $30.000 al gepasseerd, maar het moet nog maar blijken of de prijs van bitcoin boven dit niveau kan blijven.

Vond je dit een interessant onderwerp?

Wil je meer weten over andere aandelen, of ben je in het algemeen benieuwd naar meer technische specificaties over aandelen? Neem dan een kijkje op onze product pagina, want in onze premium omgeving vind je nog meer uitgebreide analyses over aandelen.

Lees meer over: