ByBit als sponsor van het enorme RedBull racing F1

ByBit heeft in februari vorig jaar aangekondigd dat zij een 3-jarig sponsorcontract hebben getekend van 150 miljoen dollar, de grootste crypto-sponsordeal ooit. Dit was een belangrijke mijlpaal voor de cryptocurrency-industrie, aangezien zij de eerste cryptobeurs waren die zo'n prominente rol zouden gaan spelen in de autosportwereld. Inmiddels zijn ook andere F1-teams een partnership met blockchain platforms aangegaan. Oud nieuws, zou je denken, maar toch erg interessant!

De acceptatie van cryptocurrencies

De samenwerkingen tussen F1-teams en blockchain platforms tonen aan dat cryptocurrency en blockchain-technologie steeds meer geaccepteerd worden in de traditionele zakenwereld. Dit kan de deur openen naar meer samenwerkingen tussen cryptocurrency bedrijven en andere grote bedrijven in verschillende sectoren. 

Het is mogelijk dat de cryptocurrency acceptatie binnen de sportwereld leidt tot nieuwe samenwerkingen. Door samen te werken met Red Bull Racing, kan ByBit helpen bij het bevorderen van de adoptie van cryptocurrency betalingen in de sportwereld. Dit kan leiden tot meer gemak en veiligheid voor fans die hun favoriete sportevenementen willen bijwonen.  

 

Uitdagingen voor bybit

Er zijn echter ook enkele potentiële uitdagingen die komen kijken bij deze samenwerking. Een van de belangrijkste zorgen is de reputatie van cryptocurrency industrie, die nog steeds wordt geassocieerd met criminele activiteiten zoals witwassen en belastingontduiking. Om deze zorgen weg te nemen, moeten crypto-bedrijven actief werken aan het bevorderen van transparantie en het voorkomen van misbruik van hun platformen.  

Wat zeggen de teambazen hier over?

Volgens het auto-platform Racefans zijn Christian Horner (teambaas RedBull Racing) en Toto Wolff (teambaas Mercedes) positief over de toekomstige mogelijkheden van digitale valuta. Wolff is enthousiast over het feit dat je niet langer hoeft te wachten op het overboeken van geld. Horner suggereert dat de F1 kan bijdragen aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologie. De uitspraak van Horner komt voort uit de massale kritiek die de teams hebben gekregen over dat de cryptomarkt milieuvervuilend zouden zijn.   

 

Andere teams ook?

Andere teamleiders, waaronder Laurent Rossi van Alpine en Franz Tost van Alpha Tauri, zijn ook voorstander van crypto. Laurent is van mening dat we ons niet moeten vastklampen aan het verleden en Tost laat weten dat hij zichzelf al aan het voorbereiden is op een toekomst met cryptocurrencies.  

Aankomende twee seizoenen zien we het ByBit-logo nog op de twee Redbull wagens voorbij scheuren. En dat vinden wij als cryptobeleggers toch wel erg vet!

Lees meer over: