Crypto snel naar een all time high in 2024?

Wat staat er te gebeuren in de cryptowereld? Hoelang duurt het nog voordat we naar een all time high gaan en kan dit gebeuren in 2023? Dit zijn allemaal vragen die je kunt hebben. Vandaag bekijken we wat de toekomst van crypto gaat brengen volgens twee verschillende perspectieven.

2022 crypto

Het afgelopen jaar was een slecht jaar voor crypto, dit kunnen we wel concluderen, bitcoin daalde namelijk met ruim 60%. Echter was dit volgens veel experts te verwachten na de bull run van 2020 en 2021 waar bitcoin, in de piek, met ruim 800% steeg! Kan bitcoin dit opnieuw doen in 2023 en 2024?

De toekomst

Het is belangrijk om niet alleen naar de zogenaamde ‘schreeuwers’ in de cryptowereld te luisteren. Dit zijn personen die verwachten dat bitcoin binnen een aantal jaar naar een prijs van 1 miljoen kan gaan. Vaak hebben ze hierbij een sterk verhaal en klinkt het allemaal zeer geloofwaardig. Een voorbeeld van deze mensen is PlanB, we weten niet veel van deze persoon behalve dat hij of zij een Nederlander is en dat deze persoon een bijzonder prijsmodel heeft gemaakt voor bitcoin.

Hij noemt dit zelf het stock-to-flow model van bitcoin. Het verhaal rondom dit model is dat bitcoin schaars is en dat dit feit de waarde bepaald van bitcoin. Hieronder zie je het model van PlanB samen met de koers van bitcoin.

De donkerblauwe band geeft een standaardafwijking aan en de iets lichtere rand geeft twee standaardafwijkingen aan. Zoals je kunt zien beweegt de prijs van bitcoin al jaren in dit model. Als dit zo blijft voorspeld het model een prijs voor bitcoin van 1 miljoen in 2025. Hoe ondenkbaar dit ook is, niemand had 10 jaar geleden gedacht dat bitcoin naar ruim 50.000 euro zou gaan.

Maar zoals we al zeiden is het belangrijk om ook naar mensen te luisteren die kritischer zijn. Zo is er ook een trader genaamd JDB die bitcoin vergelijkt met de chart van goud uit de jaren 70 waar de goudprijs een enorme groei had en er nooit meer bovenop kwam. Hij voorspeld dat bitcoin pas in 2030 weer teruggaat naar de 50.000 euro.

Kortom, blijf kritisch en bekijk altijd naar verschillende perspectieven als het gaat om beleggen, niemand kan de toekomst voorspellen, dus doe je eigen onderzoek. Wil je starten met beleggen in crypto? Klik dan hier!

 

Lees meer over: