De beveiliging van je crypto: 6 Essentiële Tips

Cryptocurrencies hebben de afgelopen jaren veel aandacht gekregen, maar ze brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van beveiliging. Het beschermen van je digitale activa tegen hacks en diefstal is van cruciaal belang om je crypto-investeringen veilig te houden. In dit artikel bespreken we verschillende beveiligingsmaatregelen en best practices die je kunt…

Cryptocurrencies hebben de afgelopen jaren veel aandacht gekregen, maar ze brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van beveiliging. Het beschermen van je digitale activa tegen hacks en diefstal is van cruciaal belang om je crypto-investeringen veilig te houden. In dit artikel bespreken we verschillende beveiligingsmaatregelen en best practices die je kunt volgen om je cryptocurrency veilig te houden.

 

Gebruik sterke en unieke wachtwoorden

Een zwak wachtwoord kan een gemakkelijk doelwit zijn voor hackers. Zorg ervoor dat je sterke wachtwoorden gebruikt die bestaan uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Gebruik voor elke cryptocurrency-account een uniek wachtwoord om te voorkomen dat een enkel lek je gehele portefeuille compromitteert.

 

Gebruik tweefactorauthenticatie (2FA)

Tweefactorauthenticatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan je cryptocurrency-accounts. Door 2FA in te schakelen, wordt er bij het inloggen een extra verificatiestap vereist, zoals het invoeren van een eenmalig wachtwoord dat naar je mobiele apparaat wordt gestuurd. Hierdoor wordt het veel moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot je accounts, zelfs als ze je wachtwoord hebben.

 

Cold storage

Het bewaren van je cryptocurrencies op een offline apparaat, zoals een hardware wallet of een paper wallet, wordt ook wel cold storage genoemd. Dit vermindert het risico op hacks, omdat je privésleutels nooit online worden blootgesteld. Hardware wallets zijn speciale apparaten die je privésleutels veilig offline bewaren, terwijl paper wallets fysieke kopieën zijn van je sleutels die je veilig kunt opbergen, maar deze kun je natuurlijk makkelijk kwijtraken. Ook blijft de kwaliteit in de loop van de tijd niet altijd goed gewaarborgd.

 

Gebruik alleen betrouwbare en beveiligde exchanges

Kies bij het handelen in cryptocurrencies voor gerenommeerde exchanges die een bewezen staat van dienst hebben op het gebied van beveiliging. Controleer of de exchange de nodige beveiligingsmaatregelen heeft genomen, zoals het gebruik van cold storage voor klantfondsen en het implementeren van beveiligingsprotocollen zoals HTTPS en beveiligde authenticatie.

 

Wees op je hoede voor phishingaanvallen

Phishing is een veelvoorkomende aanvalsmethode waarbij hackers proberen om je inloggegevens te stelen door zich voor te doen als een legitieme entiteit, zoals een exchange of wallet-provider. Wees altijd waakzaam bij het klikken op verdachte links of het openen van verdachte e-mails. Controleer altijd de URL van de website en zorg ervoor dat je alleen officiële kanalen gebruikt om in te loggen op je accounts.

 

Houd je software up-to-date

Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versies van je cryptocurrency-wallets, handelsplatforms en beveiligingssoftware gebruikt. Software-updates bevatten vaak patches voor beveiligingslekken en kunnen helpen om potentiële kwetsbaarheden te verminderen.

 

Op zoek naar een geschikte broker?

Finst is qua veiligheid een uitstekende keus, ze onderscheiden zich door een aantal punten:

  1. Beveiliging op het hoogste niveau: Jouw digitale activa worden beschermd met behulp van Fireblocks, een veilige opslagoplossing die gebruik maakt van MPC-technologie met hardware-isolatie. Dit beschermt jouw assets tegen externe aanvallen, interne collusie en menselijke fouten.
  2. Aparte bewaring van geld: Jouw geld wordt apart gehouden van het vermogen van het bedrijf en is veilig ondergebracht bij Bunq, een gereguleerde en gerenommeerde Nederlandse bank. Dit zorgt voor extra veiligheid en vertrouwen.
  3. Vermogensscheiding: Jouw digitale activa wordt gescheiden van de activa van het bedrijf. Dit betekent dat wanneer er iets met het bedrijf gebeurt, jouw activa veilig en beschermd blijft.
  4. Geen handel tegen jou: In tegenstelling tot veel andere cryptoplatforms profiteren ze niet van jouw handelstransacties. Dit verhoogt natuurlijk het vertrouwen tussen de gebruiker en het platform.
  5. Assets worden niet uitgeleend: ze lenen jouw assets niet uit en ze gebruiken deze op geen enkele manier. Dit betekent dat jouw activa veilig blijft en niet wordt blootgesteld aan externe risico's.
finst veiligheid

Vond je dit een interessant onderwerp?

Wil je meer weten over andere aandelen, of ben je in het algemeen benieuwd naar meer technische specificaties over aandelen? Neem dan een kijkje op onze product pagina, want in onze premium omgeving vind je nog meer uitgebreide analyses over aandelen.

Lees meer over: