Smaakvolle beleggingsoptie: beleggen in dranken in 2023

Beleggen in aandelen, crypto en edelmetalen kennen we allemaal en dat wordt een beetje saai, vind je niet? Naast deze traditionele beleggingen zijn er nog meer opties waar je wellicht nog nooit aan had gedacht. Als je de juiste fles te pakken hebt kan je geld verdienen aan het beleggen in dranken zoals wijn, whisky en nog veel meer alcoholische versnaperingen. In dit artikel behandelen we een aantal van deze smaakvolle beleggingen.

Beleggen in wijn

 

Wijn, het oudste en meest smaakvolle en gevraagde luxeproduct ter wereld, heeft sinds het oude Griekenland en het Romeinse Rijk de aandacht getrokken van koninklijke huizen, adel en welgestelden. De crème de la crème van luxewijnen vertegenwoordigt minder dan 0,1% van de totale wereldwijde wijnproductie. Deze exclusieve en kostbare wijnen dienen ook als statussymbool. Met een groeiend aantal zeer vermogende mensen wereldwijd, blijft de vraag naar deze wijnen stijgen, wat resulteert in voortdurende prijsstijgingen.

Wijn biedt een solide alternatief voor beleggingen, met een aantrekkelijke combinatie van hoog rendement en laag risico. Dit komt mede doordat wijn vaak beter presteert dan andere beleggingen tijdens perioden van economische crisis. Je kan helaas geen supermarktwijn van 6 euro een aantal decennia onder je bed bewaren in de hoop dat het in waarde stijgt. Alleen de topwijnen van de beste merken en druiven zijn geschikt als beleggingsobject.

Beleggen in wijn, smaakvolle

Beleggen in smaakvolle whisky

 

Zorgeloze vermogensgroei, structurele schaarste en een stabiel rendement. Schotse single malt whisky is de meest stabiele 'alternative' op de markt. Niet gek dus dat steeds meer beleggers kiezen om whisky toe te voegen aan hun portefeuille.

 

De duurste whisky ter wereld op dit moment is de Isabella's Islay. Deze wordt verkocht voor een prijs van €5,75 miljoen euro of $6,2 miljoen dollar. Deze whisky wordt geproduceerd door The Islay Boys, een onafhankelijke bottelaar van whisky, en is vernoemd naar de Schotse regio Islay waar de whisky vandaan komt. Wij van BWB Beleggen hebben deze whisky laatst geproefd en we geven hem een magere 7... Alle gekheid op een stokje, dit zijn natuurlijk absurde bedragen voor een fles drank. We verwachten daarom ook niet dat één van jullie lezers de Isabella’s Islay ooit zal proeven. Gelukkig zijn er een heleboel alternatieven whisky’s waar je in kan beleggen, maar doe uiteraard vooraf goed onderzoek!

Bij het beleggen in crypto of aandelen zijn beleggers vaak bang dat de koers plotseling inzakt. Dit is niet mogelijk bij de waarde van een goeie wijn, port of whisky. Het beleggen in een mooie fles drank hoeft dus niet veel stress op te leveren. Let er wel goed op dat je je fles(sen) goed opbergt, want voor je het weet drink je het in één avondje op met vrienden. Als laatst willen wij een belangrijk advies meegeven: Beleg nooit onder invloed!

Meer weten?

 

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

 

Let op: beleggen brengt risico's met zich mee, je kan je inleg verliezen

Lees meer over: , ,