Ethereum bereikt een 8-month high van $1940

In de wereld van cryptocurrency is Ethereum momenteel het gesprek van de dag. De digitale token heeft de afgelopen maanden een gestage groei doorgemaakt en bereikte deze week een een 8-month high. Dit is een enorme prestatie voor de op één na grootste cryptocurrency ter wereld en heeft veel mensen ertoe aangezet om te investeren in Ethereum.

Ethereum

 

Ethereum is een blockchain-gebaseerd platform dat gebruikers in staat stelt om gedecentraliseerde applicaties te bouwen en uit te voeren. Het platform heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen vanwege zijn mogelijkheden op het gebied van slimme contracten en decentrale financiën. Het is dan ook geen verrassing dat Ethereum momenteel op een 8 maanden hoogtepunt staat.

 

Etherium stijgt hard

 

 

Zoals je kan zien staat Ethereum ongeveer op het zelfde niveau als 8 maanden geleden. De waarden van de coin is sinds begin november vorig jaar met wel liefst 80% gestegen. Er zijn verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de groei van de coin. Een van de belangrijkste factoren is de groeiende interesse van institutionele beleggers in de cryptocurrency. Veel grote bedrijven en financiële instellingen hebben de afgelopen maanden aangekondigd dat ze de coin willen toevoegen aan hun beleggingsportefeuille. Dit heeft geleid tot een enorme vraag naar de coin en heeft de prijs van het token doen stijgen.

 

Een andere factor die heeft bijgedragen aan de groei van de coin is de toenemende populariteit van decentrale financiën (DeFi). DeFi zijn financiële diensten die worden aangeboden op een blockchain-gebaseerd platform zonder tussenkomst van traditionele financiële instellingen. Ethereum is momenteel het meest populaire platform voor DeFi-toepassingen en heeft daarom veel aandacht gekregen van investeerders.

 

Ten slotte heeft de recente aankondiging van Ethereum 2.0 ook bijgedragen aan de groei van de cryptocurrency. Ethereum 2.0 is een upgrade van het Ethereum-netwerk die de schaalbaarheid en veiligheid van het platform zal verbeteren. De aankondiging van deze upgrade heeft veel vertrouwen gegeven aan investeerders en heeft geleid tot een toename van de vraag naar de coin.

 

Al met al zijn er verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de groei van de coin en zijn positie op een 8 maanden hoogtepunt. Of deze trend zal voortzetten, is moeilijk te zeggen. Cryptocurrency-markten zijn zeer volatiel en kunnen snel veranderen. Toch is het duidelijk dat Ethereum momenteel een van de meest veelbelovende cryptocurrency's ter wereld is en de aandacht van investeerders verdient.

 

 

Meer weten?

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

 

Let op: beleggen brengt risico's met zich mee, je kan je inleg verliezen   

Lees meer over: