Ethereum uitgelegd: De digitale toekomst van geld in 2024

Ethereum uitgelegd: De digitale toekomst van geld en contracten.

Wanneer er gesproken word over Crypto is vaak de eerste munt waarover gesproken wordt Bitcoin, de grootste van allemaal. Maar dit is niet de enige grote crypto munt. Ethereum staat fier op de tweede plaats maar waarin verschillen deze twee munten?

 

Wat is Ethereum?

 

Ethereum is de opeen na grootste cryptomunt. Op dit moment zijn er 120 miljoen Ether in omloop. Maar wat houdt deze munt in? “Ethereum is een technologie voor het bouwen van apps en organisaties, het houden van activa, het uitvoeren van transacties en om te communiceren zonder gecontroleerd te worden door een centrale autoriteit.” Zo zegt Ethereum het zelf. De coin is dus een technologie waarop apps gebouwd kunnen worden die gelinkt zijn aan het houden van valuta of maken van transacties

 

Daarnaast heeft de coin haar eigen munt, deze noemen we Ether met de afkorting ETH. Met deze munt wordt voornamelijk betaald op het Ethereumplatform. Naast Ether zijn er ook andere cryptomunten op het Ethereum-platform gebouwd. Voorbeelden hiervan zijn Tether, Chainlink en Uniswap. Deze munten zijn allemaal bevestigd aan de blockchain van de munt.

eth

De valuta van Ethereum

 

De cryptomunt van Ethereum. Is al lang op de markt, sinds 2015 bouwt het naar eigen zeggen door op de innovaties van Bitcoin. Beide munten zijn gedecentraliseerd. Dit betekent dat de munt niet door een persoon of instelling gecontroleerd word, maar door alle gebruikers van het platform. Het doel van Bitcoin is een betaalmiddel te worden, dit is niet alleen het doel van de munt zoals net besproken. De munt is namelijk ook een programma waar consumenten zelf kunnen bouwen aan hun eigen app in de blockchain.

 

ethereum

Zoals al eerder gezegd zijn er meerdere munten gebouwd op het platvorm, daarnaast bestaat er ook de munt ETH, de eigen munt van de munt. Deze zorgt ervoor dat het platvorm goed functioneert. Zo betaalt een gebruiker met ETH wanneer hij het platvorm gebruikt. Zonder de munt van Ethereum zou het hele platform niet bestaan. Ook is de munt al een echt betaalmiddel. Zo zijn NFT’s, kunst dat in de blockchain staat, te betalen met onder andere Ether.

 

De munt verkrijgen kan op twee manieren. Allereerst het kopen van ETH, dit kan via verschillende brokers. Om ETH op de tweede manier te verkrijgen heeft u minimaal 32 ETH nodig. Deze manier van ETH verkrijgen is door te staken. Dit zorgt ervoor dat het platform veiliger wordt tegen aanvallers en hackers. Dit betekent dus ook dat u hiervoor een beloning krijgt in de vorm van Ethereum.

 

Daarnaast kan u ook ETH kopen via verschillende cryptobrokers, voorbeelden hiervan zijn Bitvavo en ByBit. De munt is een van de grootste cryptomunten, dit betekent dat het een veilige belegging is. Wel is crypto een risicovolle belegging. De koers van cryptomunten fluctueert namelijk sterk. Hier is de munt geen uitzondering van. Het is dus belangrijk om te bepalen of het investeren in de munt wel geschikt is voor uw manier van beleggen.

 

Meer willen weten over cryptovaluta of Bitcoins? Klik dan hier