Finst, een van de grootste Nederlandse cryptobroker in 2023

Finst is een in Nederland gevestigde cryptobroker gelanceerd op 9 januari 2023. Deze nieuwe speler op cryptomarkt is opgericht door een aantal ex-managers van DeGiro. Zij wilde een platform waarbij het bieden van transparantie, veiligheid en lage tarieven de prioriteit krijgen. Julien Vallet en Marcel Putina zijn de oprichters van het platform en benoemen dat juist die transparantie nog te veel ontbreekt op de cryptomarkt.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Finst is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Hiermee voldoet het bedrijf aan de Nederlandse wet- en regelgeving voor financiële instanties. Daarnaast heeft Finst een aantal belangrijke veiligheidsmaatregelen getroffen om jouw vermogen en privacy te beschermen.

 • Finst zet zich in voor het waarborgen van veiligheid en risicobeheer van haar klanten op het hoogste niveau.
 • De broker biedt een Cryptocurrency kluis aan waarbij digitale assets worden bewaard met behulp van Fireblocks. Deze maakt gebruik van Multi-Party Computation (MPC)- technologie met hardware-isolatie om de assets te beschermen tegen externe aanvallen, interne collusie en menselijke fouten.
 • Het geld van de klanten wordt apart gehouden van het vermogen van Finst en wordt veilig ondergebracht bij Bunq, een gereguleerde en gerenommeerde Nederlandse bank.
 • De broker past vermogensscheiding toe, waardoor digitale activa gescheiden zijn van het bedrijf. Dit zorgt voor maximale bescherming van de klant, ongeacht wat er met het bedrijf gebeurt.
 • In tegenstelling tot veel andere cryptoplatforms, handelt Finst niet tegen haar klanten en worden hun assets niet uitgeleend of op enige manier gebruikt.
 • De broker past strikte risicobeheersings- en controlekaders toe in al haar processen om maximale veiligheid te waarborgen voor zowel de klant als het bedrijf.
 • Alle medewerkers van de broker worden onderworpen aan strenge antecedentenonderzoeken en voortdurende screening tijdens hun dienstverband.
 • De broker heeft zorgvuldig geselecteerde partners om de waarde voor de klant te maximaliseren en tegelijkertijd alle mogelijke risico's te minimaliseren.

Transparantie

 

Een van de opvallende kenmerken van de broker is de focus op transparantie. Het bedrijf heeft een pagina op hun website gewijd aan transparantie waarin ze uitleggen hoe ze werken, hoe ze geld beheren, hoe beveiliging wordt gehandhaafd en hoe risico's worden beheerd. Dit is een positieve eigenschap voor een bedrijf dat actief is in de vaak ondoorzichtige wereld van cryptocurrency.

Aanbod en kosten

 

Finst biedt een breed scala aan cryptocurrencies aan. Je kunt meer dan 40 verschillende cryptocurrencies kopen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple. Klanten kunnen fiat- valuta's, zoals euro's, gebruiken om cryptocurrencies te kopen en verkopen.

De broker biedt een gemakkelijke manier om de markt te volgen met de beste crypto’s die gewogen zijn op basis van hun marktkapitalisatie. Dit zijn enkele van de opties die beschikbaar zijn:

beleggen bij finst
 • Top 2: Investeer in de twee meest populaire crypto’s, namelijk Bitcoin & Ethereum.
 • Top 5: Deze bundel biedt een dekking van ongeveer 73% van de cryptomarkt.
 • Top 10: Deze bundel biedt een dekking van ongeveer 77% van de cryptomarkt.
 • Top 25: Deze bundel biedt een dekking van ongeveer 81% van de cryptomarkt.

De broker biedt ook Bundels die gebaseerd zijn op verschillende sectoren, zodat klanten in één klik kunnen investeren in hun favoriete sector. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 • Green: hier investeer je in de meest duurzame projecten in de cryptowereld.
 • DeFi: hier investeer je in projecten die financiële diensten aanbieden zonder afhankelijkheid van gecentraliseerde instellingen.
 • Metaverse: hier profiteer je de diverse mogelijkheden van de digitale wereld van virtual reality en profiteer hiervan.

Hoe kan ik starten bij Finst?

 

Ben je geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van Finst, dan kun je via de "Registreren" button op hun website een account aanmaken en beginnen met het kopen en verkopen van cryptocurrencies en het verkennen van de verschillende Bundels die beschikbaar zijn.

Stappen:

 1. Ga naar de website van Finst via je internetbrowser.
 2. Klik op de knop "Registreren" rechtsboven op destartpagina van Finst.
 3. Vul het registratieformulier in met je persoonlijkegegevens, zoals je naam, e-mailadres en telefoonnummer.Kies ook een sterk wachtwoord.
 4. Accepteer de algemene voorwaarden en het privacybeleidvan Finst.
 5. Verifieer je e-mailadres door op de link te klikken die jevia e-mail ontvangt van de broker.
 6. Voeg geld toe aan je account om te kunnen beginnen methandelen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van iDEAL of SEPA-overboeking.
 7. Verifieer je identiteit door een kopie van jeidentiteitsbewijs te uploaden en een selfie te maken vanjezelf met het identiteitsbewijs.
 8. Wacht tot Finst je gegevens heeft geverifieerd, wat meestal binnen 24 uur gebeurt.
 9. Zodra je account is geverifieerd, kun je beginnen met handelen in cryptocurrencies en gebruikmaken van alle mogelijkheden die Finst biedt.

Meer weten?

 

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

 

Let op: beleggen brengt risico's met zich mee, je kan je inleg verliezen   

Lees meer over: