Bitvavo, hoe staat het ervoor met de cryptobeurs in 2023?

Miljoenen Nederlanders handelen in cryptocurrencies via Bitvavo. Na alle openbaringen rondom FTX in november, bleef ook dit Nederlandse platform niet onbewogen. Vandaag behandelen we de speculaties rondom het platform en het perspectief op terugbetaling.

Terugblik

Resulterend uit ondergang van cryptobeurs FTX (en van Sam Bankman-Fried), afgelopen november, werden verschillende partijen hard geraakt. Zo ook cryptobedrijf Genesis, waarover een aantal weken geleden bekend werd dat het uitstel van betaling had aangevraagd. Eén van de schuldeisers van Genesis is de Nederlandse broker Bitvavo, wat nog een bedrag van 280 miljoen euro te goed heeft. Volgens Genesis en het moederconcern DCG (Digital Currency Group) kon het 70 procent van de verschuldigde 280 miljoen euro aan cryptomunten terugbetalen, wat neerkomt op 84 miljoen euro. De broker wilde echter alles regelen in één deal.  

Ook werd via verschillende nieuwskanalen bekend dat diverse partners twijfelde aan de garanties die de broker gaf. Sommige partners raadde klanten aan om beleggingen van het platform af te halen.  

Goed nieuws vanuit Bitvavo

Ondanks alle onzekerheid en liquiditeitsproblemen melde Bitvavo een aantal dagen geleden dat het inmiddels “acceptabele voorstellen” heeft ontvangen over de terugstorting van de miljoenen door de DCG. Dat DCG bezig was met een faillissementsprocedure was al duidelijk, maar volgens Bitvavo blijkt uit nieuwe informatie, dat vanwege het faillissement duidelijk is dat er financiële middelen beschikbaar zijn om schuldeisers terug te betalen.   

DCG

Dat Bitvavo het merendeel van het verschuldigde bedrag terugkrijgt van de DCG is natuurlijk goed nieuws, al is het belangrijk voorzichtig te blijven. In de cryptowereld kan goed nieuws in een mum van tijd veranderen in slecht nieuws. Wees dus voor alles voorbereid en houdt het nieuws rondom Bitvavo nauwlettend in de gaten.

Meer weten?

Vond je dit een interessant onderwerp en wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Bitvavo en de DCG meld je dan aan bij onze nieuwsbrief. Heb je vragen over beleggen? Neem gerust contact met ons op.

Lees meer over: