Hoe technologie het beleggingslandschap veranderd in 2023

De wereld van beleggen is de afgelopen jaren sterk veranderd door de opkomst van nieuwe technologieën en tools. Deze ontwikkelingen hebben beleggers nieuwe manieren gegeven om hun portefeuilles te beheren en te optimaliseren, waardoor ze meer controle en flexibiliteit hebben over hun investeringen. 

Technologie en hulpmiddelen

Een van de opkomende spelers op het gebied van digitaal ​zelf beleggen is Scalable Capital. Dit bedrijf heeft een robuust platform ontwikkeld met technologie dat beleggers helpt bij het beheren van hun portefeuilles via een volledig digitale interface. ​Het volledig digitale platform helpt beleggers bij het opbouwen van hun beleggingsportfolio's en bij het vinden van passende activa voor hun investeringen.​ 

Een ander technologisch hulpmiddel dat beleggers kunnen gebruiken, is het geautomatiseerd beleggen via ​beleggingsplannen. De klant kan via deze ​beleggingsplannen maandelijks een gelijke som geld beleggen, dit wordt Dollar Cost Averaging genoemd (DCA). De ​beleggingsplannen van Scalable maken geautomatiseerde DCA mogelijk. Beleggers die hier gebruik van maken hebben vrijwel geen omkijken naar hun beleggingen. Gemak, controle en keuze uit een aanbod van meer dan 1800 ETF’s maakt Scalable een perfect beleggingsplatform.   

 

Vrijwel elke broker heeft tegenwoordig, naast een website, een overzichtelijke app waar gebruikers kunnen handelen, opnemen en storten. Bij sommige brokers kan je zelfs via SEPA-mandaat geautomatiseerd betalen vanaf jouw lopende rekening dit wordt. Daarnaast zijn er verschillende apps en tools beschikbaar die beleggers kunnen gebruiken om hun beleggingen te volgen en te analyseren. Dit kan variëren van eenvoudige portfolio trackers tot complexe tools die geavanceerde analyses en risicomanagement bieden.   

 

Deze technologische ontwikkelingen hebben beleggers nieuwe manieren gegeven om hun portefeuilles te beheren en te optimaliseren. Scalable Capital is een van de bedrijven die vooroploopt in deze ontwikkelingen en beleggers helpt om te profiteren van de voordelen van digitaal ​zelf beleggen. Door gebruik te maken van deze nieuwe technologieën en tools, kunnen beleggers hun portefeuilles beter beheren en hun rendementen maximaliseren.  

 

Al met al hebben technologische ontwikkelingen een aanzienlijke invloed gehad op het beleggingslandschap. Beleggers hebben nu toegang tot een breed scala aan tools en platforms waarmee ze hun portefeuilles kunnen beheren en optimaliseren. Scalable Capital is een voorbeeld van een bedrijf dat vooroploopt in de ontwikkeling van digitaal ​zelf beleggen. Door gebruik te maken van een geavanceerd platform, helpt Scalable Capital beleggers bij het selecteren van de beste beleggingsstrategieën en bij het ​opbouwen van hun portefeuilles. Door deze nieuwe technologieën en tools te benutten, kunnen beleggers hun beleggingservaringen verbeteren en hun rendementen maximaliseren.  

 

Meer weten?   

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.   

Lees meer over: ,