ICX-token stijgt met 70% na verkiezing crypto-vriendelijke president Zuid-Korea

De verkiezing van Yoon Suk-yeol als nieuwe president van Zuid-Korea heeft geleid tot een stijging van 70% van de ICX-token van het Icon-project. Andere projecten met banden met Zuid-Korea, zoals Terra, zagen eerder soortgelijke prijsstijgingen. Yoon heeft beloofd de crypto-industrie te dereguleren en deze belofte lijkt goed ontvangen te worden door investeerders.

ICX-token

 

De tokens van het prominente Zuid-Koreaanse project Icon zijn in de afgelopen 24 uur met wel 70% gestegen na de verkiezing van Yoon Suk-yeol als de nieuwe president van het land. De ICX-token van het project steeg van een laagtepunt van $0,61 op woensdag naar meer dan $1,04 op donderdagochtend, voordat hij weer iets daalde. De huidige prijs ligt nog steeds 92% onder het hoogste punt van $13 in 2018.

 

ICX is een prominent project waarvan het protocol het mogelijk maakt dat verschillende blockchains gegevens met elkaar uitwisselen. Het was één van de best presterende projecten tijdens de initiele coin offerings (ICO's) in 2017, maar verloor daarna steun onder investeerders. Uit gegevens blijkt dat de Zuid-Koreaanse exchange UpBit nog steeds dagelijks tientallen miljoenen dollars aan ICX verhandelt.

 

De stijgingen in de prijs van ICX werden ook gedreven door een sterke vraag naar de zuster-token terraUSD (UST), een algoritmische stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het in Zuid-Korea gestarte Singaporese project Terra zag de prijs van zijn LUNA-token in de vroege Aziatische uren een all-time high van $103 bereiken. Op 12 mei 2022 stortte LUNA volledig in. Dit zorgde voor veel publiciteit en $1.2 miljard aan liquidaties.

 

Yoon was een voormalig topaanklager die beloofde de crypto-industrie te dereguleren. Zowel hij als zijn tegenstander, Lee Jae-myung van de heersende Liberale Partij, kondigden crypto-vriendelijke maatregelen aan om jongere kiezers voor zich te winnen. Yoon heeft beloofd de voorgestelde drempel voor de 20% kapitaalwinstbelasting op cryptocurrency-winsten te verhogen naar KRW 52,4 miljoen (US$42.450). Dit is hoger dan de huidige drempel van KRW 2,5 miljoen die in 2023 van start zal gaan. Hij beloofde ook "wettelijke maatregelen te nemen om crypto-winsten die op illegale wijze zijn behaald in beslag te nemen en ze terug te geven aan de slachtoffers".

 

De huidige regering onder president Moon Jae-in heeft de crypto-industrie in Zuid-Korea streng gereguleerd, waardoor het land één van de grootste markten werd voor deze activaklasse, met een jonge, tech-vriendelijke bevolking. Regelgevingsbeperkingen zagen vorig jaar zo'n 70 Koreaanse beurzen sluiten.

 

Meer weten?

 

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

Lees meer over: