Marktanalyse: het essentieel belang in 3 stappen.

Cryptocurrencies hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en hebben de aandacht getrokken van zowel individuele beleggers als grote institutionele spelers. Bij het beleggen in crypto is een grondige marktanalyse van cruciaal belang om weloverwogen beslissingen te nemen. Beleggers kunnen gebruikmaken van zowel technische analyse als fundamentele analyse om inzicht te krijgen in de…

Cryptocurrencies hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en hebben de aandacht getrokken van zowel individuele beleggers als grote institutionele spelers. Bij het beleggen in crypto is een grondige marktanalyse van cruciaal belang om weloverwogen beslissingen te nemen. Beleggers kunnen gebruikmaken van zowel technische analyse als fundamentele analyse om inzicht te krijgen in de prijsbewegingen en de waarde van verschillende crypto-activa. In dit artikel bespreken we het belang van marktanalyse bij het beleggen in crypto en leggen we uit hoe beleggers technische analyse en fundamentele analyse kunnen toepassen bij het nemen van beslissingen over crypto-investeringen.

 

Het belang van Marktanalyse bij het beleggen in crypto:

 • Volatiliteit en complexiteit van de crypto-markt: de crypto-markt staat bekend om zijn volatiliteit en complexiteit. De prijzen van crypto-activa kunnen sterk schommelen binnen korte tijdframes, en de markt wordt beïnvloed door diverse factoren zoals nieuws, regelgeving en marktsentiment. Het uitvoeren van een gedegen marktanalyse stelt beleggers in staat om trends en patronen te identificeren en beter inzicht te krijgen in de dynamiek van de markt.

 

 • Risicobeheer: marktanalyse speelt een cruciale rol bij het beheren van risico's bij crypto-investeringen. Door de markt te analyseren, kunnen beleggers potentiële risico's en kansen identificeren. Dit stelt hen in staat om weloverwogen beslissingen te nemen, de juiste risicobeheerstrategieën toe te passen en hun portefeuilles te diversifiëren.

 

 • Verhoogde kansen op winst: een grondige marktanalyse kan beleggers helpen om winstgevende kansen te identificeren. Door het begrijpen van de markttrends, het analyseren van historische prijsgegevens en het herkennen van technische indicatoren, kunnen beleggers potentiële instap- en uitstappunten bepalen. Dit stelt hen in staat om te profiteren van prijsschommelingen en mogelijke winst te behalen.

 

markt

Technische analyse bij crypto-investeringen:

Technische analyse is een methode die zich richt op het bestuderen van historische prijsgegevens en marktgrafieken om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen. Bij het toepassen van technische analyse bij crypto-investeringen kunnen beleggers gebruikmaken van de volgende tools en concepten:

 

 • Grafieken en trendlijnen: beleggers kunnen grafieken gebruiken om prijspatronen en trends te identificeren. Door trendlijnen te tekenen, kunnen ze de algemene richting van de markt bepalen en potentiële ondersteunings- en weerstandsniveaus identificeren.

 

 • Technische indicatoren: er zijn verschillende technische indicatoren beschikbaar, zoals voortschrijdende gemiddelden, relatieve sterkte-index (RSI) en Bollinger Bands. Deze indicatoren kunnen beleggers helpen bij het identificeren van overbought- en oversold-condities, trendomkeringen en andere handelsmogelijkheden.

 

 • Candlestick-patronen: candlestick-patronen geven informatie over de prijsbewegingen in een bepaalde periode. Door het herkennen van patronen zoals hammers, doji's en engulfing patterns, kunnen beleggers inzicht krijgen in mogelijke trendomkeringen en marktprestaties.

 

Fundamentele analyse bij crypto-investeringen:

Fundamentele analyse richt zich op het evalueren van de onderliggende waarde van een crypto-activum. Hoewel crypto's vaak als speculatieve activa worden beschouwd, zijn er verschillende fundamentele factoren die beleggers kunnen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen:

 

 • Team en ontwikkeling: beleggers kunnen het team achter een crypto-project evalueren, inclusief hun ervaring, geloofwaardigheid en track record. Ook is het belangrijk om de voortgang van de ontwikkeling en eventuele aankomende updates te volgen.

 

 • Marktkansen en concurrentie: het begrijpen van de marktkansen voor een bepaalde crypto en het analyseren van de concurrentie kan waardevolle inzichten bieden. Beleggers kunnen kijken naar factoren zoals het oplossen van reële problemen, het aantrekken van partnerschappen en het hebben van een concurrentievoordeel.

 

 • Regelgeving en veiligheid: regelgeving en veiligheidsaspecten zijn belangrijk bij crypto-investeringen. Beleggers kunnen de regelgeving in verschillende rechtsgebieden volgen en controleren of het project voldoet aan de nodige veiligheidsmaatregelen, zoals sterke beveiligingstechnologieën en audits.

 

 

Op zoek naar een geschikte broker?

Finst is qua veiligheid een uitstekende keus, ze onderscheiden zich door een aantal punten:

 1. Beveiliging op het hoogste niveau: Jouw digitale activa worden beschermd met behulp van Fireblocks, een veilige opslagoplossing die gebruik maakt van MPC-technologie met hardware-isolatie. Dit beschermt jouw assets tegen externe aanvallen, interne collusie en menselijke fouten.
 2. Aparte bewaring van geld: Jouw geld wordt apart gehouden van het vermogen van het bedrijf en is veilig ondergebracht bij Bunq, een gereguleerde en gerenommeerde Nederlandse bank. Dit zorgt voor extra veiligheid en vertrouwen.
 3. Vermogensscheiding: Jouw digitale activa wordt gescheiden van de activa van het bedrijf. Dit betekent dat wanneer er iets met het bedrijf gebeurt, jouw activa veilig en beschermd blijft.
 4. Geen handel tegen jou: In tegenstelling tot veel andere cryptoplatforms profiteren ze niet van jouw handelstransacties. Dit verhoogt natuurlijk het vertrouwen tussen de gebruiker en het platform.
 5. Geen uitleen van assets: ze lenen jouw assets niet uit en ze gebruiken deze op geen enkele manier. Dit betekent dat jouw activa veilig blijft en niet wordt blootgesteld aan externe risico's.

Meer weten?

 

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

 

Let op: beleggen brengt risico's met zich mee, je kan je inleg verliezen   

Lees meer over: