Ripple, een van de grootste Altcoins

Ripple, een blik op een van de grootste altcoins

De meeste mensen weten crypto te linken aan Bitcoin en Ethereum, maar naast deze munten zijn er nog veel meer andere munten. Een daarvan is Ripple of XRP. Deze Altcoin is heel populair maar wat houdt Ripple nou in?

 

Wat is Ripple?

 

Met Ripple bedoelen we het bedrijf Ripple en haar valuta XRP. Beide worden aangeduid met Ripple. Het bedrijf ontstond in 2005 dus 4 jaar voordat Bitcoin uitkwam. De munt XRP kwam 10 jaar later in 2005.

 

Het bedrijf ziet zichzelf als een brugvaluta en niet perse een betaalmiddel zoals Bitcoin. Een brugvaluta houdt in dat XRP als een brug functioneert tussen verschillende partijen die niet met dezelfde valuta betalen.

Zo kan het zijn dat een partij uit Brazilië moet betalen aan een Kroatische partij. Dit kan via banken, maar aangezien dit niet met dezelfde valuta gaat en over het andere eind van de wereld is kan dit lang duren en geld kosten. Hier komt XRP om de hoek. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat dit gemakkelijker kan met het netwerk. De huidige systemen hiervoor zijn duur en traag. Met XRP kan een partij razendsnel transacties maken. Het netwerk is een van de snelste in de cryptowereld en bijvoorbeeld een stuk sneller dan Bitcoin.

 

Daarnaast verdient men XRP ook anders dan bijvoorbeeld Bitcoin. Dit omdat de manier waarop Bitcoins gemined worden enorm slecht voor co2 uitstoot is. Bij XRP werkt dit anders. XRP wordt namelijk verdient door een systeem wat duurzaam is het RPCA, dit systeem zorgt er onder meer voor dat XRP haar transacties kan valideren.

Ripple

Ripple versus SEC

 

Het bedrijf strijd al lange tijd in een recht zaak met de SEC oftewel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Deze partij houdt de effectenbeurzen in de gaten. Het bedrijf heeft het bedrijf in 2020 aangeklaagd omdat het volgens de SEC effecten verkocht zonder vorm van vergunning. Het bedrijf gaf aan dat zij XRP niet als effect beschouwen. Dit zorgde voor een rechtszaak die nog steeds niet afgerond is.

Laatst is er wel meer duidelijkheid gekomen over deze rechtszaak. Uit de bus kwam XRP als winnaar. Alhoewel de uitspraak nog niet helemaal definitief is. De rechtszaak die 3 jaar duurde is dus nog niet helemaal afgesloten. Dit kan grote gevolgen hebben voor de koers van XRP.

 

Hoe kom ik aan XRP?

 

Het beleggen in XRP is redelijk makkelijk. Dit kan namelijk via verschillende brokers. De munt heeft een grote naam in de crypto wereld. Dit zorgt ervoor dat veel brokers XRP aanbieden. Bij het investeren is het belangrijk goed voor onderzoek te doen. De cryptomarkt is een volatiele markt. De prijs stijgt en daalt dus snel. Dit kan zorgen voor veel winst maar ook voor veel verliezen. Het is dus belangrijk uit te zoeken of het beleggen in XRP voor u is.

 

Meer willen weten over Ripple of andere beleggingsmogelijkheden?

Klik dan hieronder.