Scalable Capital review 2024 | Is Scalable Capital groot en betrouwbaar?

We kennen het allemaal wel, na lang peinzen heb je besloten om te beleggen, maar waar ga je dan ook daadwerkelijk starten met beleggen? In dit artikel neem ik het platform van Scalable Capital onder de loep. Bovendien zal ik aangeven wat de voor- en nadelen van het platform zijn en waarom ik voor het…

We kennen het allemaal wel, na lang peinzen heb je besloten om te beleggen, maar waar ga je dan ook daadwerkelijk starten met beleggen? In dit artikel neem ik het platform van Scalable Capital onder de loep. Bovendien zal ik aangeven wat de voor- en nadelen van het platform zijn en waarom ik voor het platform heb gekozen.

 

Scalable Capital – Het platform in algemene zin

Om een platform te selecteren is het goed om je eerst wat meer te verdiepen in het platform. Als je net start met beleggen zijn je criteria wellicht anders dan wanneer je allang belegd. Dit komt vaak voort uit het feit dat je aan het begin vaak de voorkeur geeft aan een betrouwbare broker met een bekende naam. Ook is het fijn als de interface overzichtelijk is zonder veel poespas. Scalable Capital is een Duits bedrijf, wat zich momenteel richt op de volledige Europese markt, waaronder dus Nederland. Het platform heeft enkele USP’s om mensen te overtuigen om voor hen te kiezen:

 1. Gemakkelijke interface op alle devices;
 2. Lage transactiekosten, welke je ook nog kan vastleggen in een abonnement (Free broker, Prime broker en Prime+ broker);
 3. Meer dan 1600 verschillende ETF’s;
 4. Aandelen, ETF’s en crypto op 1 plek;
 5. Onbeperkt beleggingsplannen;
 6. Bij prime+ broker krijg je 4% rente over je ‘niet belegde geld’.

 

Voordelen van Scalable Capital

In de vorige alinea heb ik de belangrijkste USP’s al genoemd. De reden dat wij van BWB Beleggen gebruik maken van Scalable Capital is het volgende:

Wij waren opzoek naar een gebruiksvriendelijke interface met lage transactiekosten en betrouwbaarheid. Dit alles hebben wij gevonden. Wij hebben zelf het prime+ broker abonnement, dat betekent dat wij voor €5,- per maand onbeperkt transacties hebben. Ter vergelijking bij DeGiro, waar wij eerder zaten betaal je voor extra beurzen een jaarlijks bedrag en daar bovenop nog eens €3,- voor aan- en verkoop.

 

Buiten de kosten en de interface om, hebben wij bewust gekozen voor de beleggingsplannen; hiermee kan je geautomatiseerd maandelijks fractioneel aandelen en/of ETF’s kopen.

 

Uiteraard kan kunnen wij nog veel meer voordelen benoemen, maar wellicht is het leuker om een kijkje te nemen in de app. Wij hebben namelijk een voorbeeld portfolio van onze beleggingen bij het platform.

 

 

 

 

Nadelen van Scalable Capital

Ieder beleggingsplatform heeft zowel voor- als nadelen en dat is nu niet anders. Om de juiste beleggingsapp te vinden kost even tijd en energie. Tegelijkertijd heeft iedereen andere wensen.

 

Naast de voordelen heeft het platform in onze ogen ook enkele nadelen:

 • Het platform is van orgine Duits en de Duitse bank geeft bijvoorbeeld ook bankgaranties. Dit betekent alleen wel dat je niet zonder kosten via Ideal geld kan overmaken.
 • Je krijgt weinig informatie is je startscherm te zien. Om zonder enige kennis over aandelen of ETF’s aan de slag te gaan kan dan ook lastig zijn.
 • Spreadkosten; een welbekend fenomeen in de beleggingswereld, alleen bij Scalable kan je niet goed achterhalen wat de daadwerkelijke spreadkosten zijn.

 

Conclusie namens BWB Beleggen

Nu we een goed beeld hebben over het beleggingsplatform en wat de voor- en nadelen zijn is het tijd om een conclusie te maken. Wij vinden het de ideale app voor de beginnende/luie belegger. Dit komt voort uit het feit dat je tegen lage tarieven beleggingsplannen kan instellen. Hierdoor hoef bijvoorbeeld je niet iedere maand de S&P 500 te kopen, maar wordt dit voor je gedaan doormiddel van een incasso via je bank.

 

Ook hebben ze via Blackrock alle cijfers over je beleggingen inzichtelijk. Het nadeel van weinig informatie is in onze optiek dan ook te verhelpen door je even te verdiepen in de app.

 

De belangrijkste pluspunten voor ons zijn:

 1. 4% rente op je niet belegde geld;
 2. Lage transactiekosten;
 3. Onbeperkt Beleggingsplannen;
 4. Inzichtelijke statistieken tool.

 

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een keus te kunnen maken tussen alle brokers. Mocht je overtuigd zijn en een kijkje willen nemen op het platform van Scalable Capital, dan kan dat via onderstaande link:

Scalable Capital

 

Weet je het nog niet, wil je meer informatie of wil je samen met ons een beleggingsplan maken? Vraag dan gerust een gratis demo aan.

Lees meer over: , , ,