Stijgende bitcoin creëert FOMO in 2023

FOMO De FOMO die ontstaat is voornamelijk onder kleinere wallets die maximaal 0.1 bitcoin bezitten. Volgens crypto bedrijf Santiment zijn er sinds 1 januari 2023 620.000 nieuwe BTC-adressen bijgekomen, dit brengt het totaal aan BTC-adressen op 39,8 miljoen. Hieronder is een grafiek opgenomen van het aantal wallets met maximaal 0.1 bitcoin. Blijft het stijgen? In…

FOMO

De FOMO die ontstaat is voornamelijk onder kleinere wallets die maximaal 0.1 bitcoin bezitten. Volgens crypto bedrijf Santiment zijn er sinds 1 januari 2023 620.000 nieuwe BTC-adressen bijgekomen, dit brengt het totaal aan BTC-adressen op 39,8 miljoen. Hieronder is een grafiek opgenomen van het aantal wallets met maximaal 0.1 bitcoin.

Blijft het stijgen?

In 2023 blijkt er een stijgend optimisme te zijn onder beleggers in bitcoin, dit komt uit de toename van bitcoin-adressen met kleine bedragen. Hoewel de groei van dit soort adressen in 2023 beperkt was, is er een opmerkelijke verandering in 2023 waargenomen. Na de ineenstorting van de FTX in november 2022, is het aantal nieuwe kleine adressen toegenomen, wat wijst op een stijgend optimisme bij beleggers. Hiernaast wijst dit er ook op dat beleggers meer bewust zijn geworden van het belang van een veilige broker.

De piek

De recente piek in het aantal kleine bitcoin-adressen is de hoogste sinds november 2022, toen BTC naar een cyclisch dieptepunt van ongeveer 16.000 dollar daalde. Deze prijsdaling zette, ondanks de onzekerheid, kleine beleggers aan om tegen een lagere prijs in bitcoin te investeren. De huidige stijging wordt gezien als het gevolg van een toenemend bullish sentiment in de markt, waar naast bitcoin ook verschillende altcoins multimonth highs bereikten, terwijl de totale cryptomarkt met meer dan 30% steeg.

Positieve trend

Deze positieve trend werd in de eerste week van februari al voortgezet, waarin bitcoin zelfs boven de $24.000 uitkwam. Toch is de kans zeker aanwezig dat februari minder bullish uitpakt dan januari. Zo wordt er een opkomende neerwaartse trend in de financiële wereld verwacht vanwege onder andere de omvang van de renteverhogingen door de Amerikaanse Federal Reserve (FED). Hoe dit precies gaat uitpakken is zeer onzeker en is hiermee ook direct geen handelsadvies.

Beleggen in crypto? Klik hier om te starten!

Vragen over dit artikel, neem contact met ons op.

Lees meer over: