Tether, de 1 van de grootste en veiligste munten ooit.

Wat is Tether?

In de cryptowereld zijn er veel verschillende soorten munten, zo kennen we memecoins, altcoins maar ook Stablecoins. Deze munten zijn gekoppeld aan een andere activa zoals goud of fiat geld. Vandaag lichten we een van deze Stablecoins toe, Tether.

 

Wat is Tether?

 

Tether is een van de Stablecoins deze munten moeten in theorie stabieler zijn in vergelijking met andere cryptovaluta zoals Bitcoin of Ethereum. Daarnaast moeten de munten in theorie niet mee bewegen met markt bewegingen van deze andere munten.

Het is een munt die gekoppeld is aan de Amerikaanse Dollar. Dit betekend dat voor elke munt die uit gegeven wordt een dollar wordt opgeslagen door het moederbedrijf. Dit zorgt ervoor dat de munt stabieler moet blijven dan andere munten.

 

Het doel van het bedrijf is een stabiel online betaalmiddel worden zonder een sterk fluctuerende koers, dit willen ze bereiken omdat gebruikers die een transactie willen maken niet afhankelijk zijn van een koers die sterk schommelt. Het is dus ideaal om zich als Stablecoin zichzelf op de markt te zetten.

 

Op dit moment is het een van de grootste munten op de markt wanneer gekeken wordt naar marktkapitalisatie, op dit moment zelfs nummer drie met een kapitalisatie van 75 Miljard dollar.

 

Concurrenten van het project zijn onder andere USD Coin, DAI en Pax Dollar. Deze munten zijn ook stablecoins die verbonden zijn aan de dollar.

 

Oprichting

 

Het is een redelijk oude munt. In 2012 kwam de oprichter met het idee en het doel. De oprichter J.R. Willet wilde nieuwe munten introduceren op de Bitcoin Blockchain. Hij implementeerde dit als de munt Mastercoin. Deze werd later hernoemd naar Tether. De eerste token werd in 2014 uitgegeven.

 

Ophef

Als stablecoin zou de munt dus evenveel dollar hebben als uitgegeven Tether USD. Dit zou betekenen dat de Holding van het bedrijf 4 Miljard dollar op haar bankrekening moet hebben. Veel sceptici betwijfelen of dit wel echt zo is. Dit zorgde in 2018 voor grote problemen op de koers. De munt schoot in waarde omlaag. Dit doordat de twijfel te groot werd. De stablecoin wankelde en andere stablecoins schoten zelfs langs Tether.

 

De blockchain is voor iedereen in te zien, dit is niet het geval bij haar bankrekening. Dit zorgde voor twijfel. Het bedrijf heeft wel openbaar gemaakt dat ze niet alleen de dollar als onderpand voor de munt hebben maar daarnaast ook Bitcoin en Ethereum. Dit zodat het makkelijker is voor het bedrijf om een daadwerkelijk onderpand te beloven op de munt.

 

Populariteit

 

Daarnaast is het ook op andere manieren populair. Aangezien het zo stabiel is, is het voor veel beleggers een veiligere optie van andere cryptovaluta. Daarnaast wordt er over de munt geen belasting betaald wanneer een belegger het niet uit een portfolio haalt. Dit betekent dat wanneer een belegger grote winsten gemaakt heeft met bepaalde munten en deze wil verkopen hij de munten om kan zetten in de stablecoin om zo winst te behouden. In dit geval hoeft het niet omgezet te worden naar fiat geld. Omdat het zo stabiel is kunnen beleggers redelijk veilig deze winsten herinvesteren.

 

Beleggen met de stablecoin

 

Wanneer u wilt beleggen in de munt is dit heel gemakkelijk. Dit kan via de meeste brokers, aangezien de munt een van de grootste munten is. Het is belangrijk net als bij al de andere cryptomunten om goed voor onderzoek te doen of dit een beleggingsoptie voor u is. Crypto is en blijft een risicovolle beleggingswereld en is volatieler in vergelijking met aandelen of edelmetalen. Wel zijn stablecoins over het algemeen een stuk minder volatiel dan andere munten. Daarom kost het minder tijd om deze munten te onderhouden.

 

Meer willen weten over beleggen in Cryptovaluta? Klik dan hieronder om meer te lezen over Stablecoins of Bitcoin

Tether