Waarom beleggen in de defensie-industrie?

Investeringen in de defensie-industrie zijn altijd al aantrekkelijk geweest voor beleggers, vooral vanwege de constante vraag naar militaire apparatuur en diensten. Naarmate de wereldwijde spanningen toenemen, wordt de defensiesector alsmaar belangrijker en aantrekkelijker voor beleggers. In dit artikel laten we zien waarom investeren in defensie aandelen de moeite waard kan zijn en behandelen we actuele onderwerpen in deze sector.

Waarom investeren in defensie aandelen?

 

Beleggen in defensie aandelen kan een goede investering zijn omdat de vraag naar defensieproducten en -diensten over het algemeen minder gevoelig is voor economische omstandigheden. Tijdens economische recessies blijft defensie een prioriteit voor de overheid, en militaire uitgaven blijven vaak stabiel of stijgen zelfs. Bovendien is de wereldwijde veiligheidssituatie momenteel vrij gespannen, wat leidt tot verhoogde defensie-uitgaven in veel landen. Zelfs Nederland, als mini-defensie landje, voegt geld toe aan de defensiebegroting. Het kabinet voegt in totaal in de jaren 2022 tot en met 2025 € 14,8 miljard toe aan de Defensiebegroting. Daarmee voldoet Nederland in 2024 en 2025 aan de NAVO-norm van 2% van het bruto binnenlands product.

 

Actuele onderwerpen in de defensiesector

 

Nederland verleend op dit moment militaire steun aan Oekraïne in haar strijd tegen Rusland. Naast het verstrekken van materiaal, biedt de Nederlandse Defensie ook training aan Oekraïense militairen en voert het onderhoud uit. Bovendien worden forensische opsporingsteams ingezet om bewijs te verzamelen van eventuele oorlogsmisdaden.

 

Een belangrijk onderwerp in de defensiesector is de toenemende dreiging van cyberaanvallen. Met de groei van de technologie neemt ook het risico op cyberaanvallen op defensienetwerken en -systemen toe. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in cyberbeveiliging zijn daarom aantrekkelijk voor beleggers die willen investeren in de defensie-industrie.

beleggen in defensie

 

Een ander actueel onderwerp is de ontwikkeling van autonome wapensystemen, zoals drones. Deze systemen worden steeds geavanceerder en worden in toenemende mate gebruikt door defensieorganisaties over de hele wereld. Bedrijven die deze technologie ontwikkelen of produceren, kunnen een goede investeringsmogelijkheid bieden.

Aandelen om te overwegen

 

Enkele aandelen die beleggers kunnen overwegen, zijn Lockheed Martin (LMT), Boeing (BA), Raytheon Technologies (RTX) en Northrop Grumman (NOC). Lockheed Martin is een van de grootste defensiebedrijven ter wereld en is actief in verschillende sectoren, waaronder lucht- en ruimtevaart, defensie, cybersecurity en nucleaire systemen. Boeing is een ander groot defensiebedrijf en is betrokken bij de ontwikkeling en productie van vliegtuigen en militaire technologie. Raytheon Technologies is gespecialiseerd in defensie- en cybersecurityproducten, terwijl Northrop Grumman zich richt op lucht- en ruimtevaart- en defensietechnologieën.

 

 

Een van deze aandelen kopen? Dat kan bijvoorbeeld via Scalable.

 

Hoewel er enige risico's verbonden zijn aan beleggen in de defensie-industrie, kan het een aantrekkelijke optie zijn voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en groei op de lange termijn. Met de toegenomen spanningen in de wereld en de toenemende dreiging van cyberaanvallen, kan de defensiesector een interessante investering zijn.

 

Meer weten?

 

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

 

(DISCLAIMER)Let op: beleggen brengt risico's met zich mee, je kan je inleg verliezen

Lees meer over: ,