7 grootste metalen om in te beleggen

Edelmetalen worden al geruime tijd gezien als een veilige haven in tijden van crisis. Meestal wordt goud als bekendste gezien, maar er zijn nog meer metalen om in te investeren.

Metalen

 

Hieronder vind je een overzicht van een aantal bekende edelmetalen en de actuele prijs uitgedrukt in troy ounce (31,1 gram).

1(6)

Goud

Goud is waarschijnlijk het meest bekende edelmetaal voor beleggers. Het is al eeuwenlang een symbool van rijkdom en financiële stabiliteit en is nog steeds een van de beste beleggingen voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en diversificatie.

Prijs: €1.740 per troy ounce

2(6)

Zilver

Zilver is een andere populaire keuze voor beleggers. Het is veel goedkoper dan goud en biedt daardoor een meer betaalbare optie voor beleggers die niet veel geld hebben om te beleggen. Zilver heeft ook een bewezen trackrecord van waardestijging en wordt vaak beschouwd als een effectieve manier om de portefeuille te diversifiëren.

Prijs: €20,43 per troy ounce

3(4)

Platina

Platina is een zeldzaam edelmetaal dat wordt gewaardeerd om zijn zeldzaamheid en unieke chemische eigenschappen. Het wordt veel gebruikt in de automobielindustrie en de elektronica-industrie en is daarom een interessante optie voor beleggers die geïnteresseerd zijn in deze sectoren. Het is een zeldzaam metaal dat wordt gebruikt in automobiel-uitlaatsystemen en sieraden. Het is ongeveer 30 keer zeldzamer dan goud en wordt gewaardeerd om zijn unieke chemische eigenschappen.

Prijs: €884,24 per troy ounce

4(4)

Palladium

Palladium is een ander zeldzaam edelmetaal dat wordt gewaardeerd om zijn unieke eigenschappen. Het wordt veel gebruikt in de automobielindustrie en is daarom een interessante optie voor beleggers die geïnteresseerd zijn in deze sector.

Prijs: €1.457,82 per troy ounce

5(3)

Rhodium

Rhodium is een zeldzaam en kostbaar metaal dat wordt gebruikt in autokatalysatoren en sieraden. Het is ongeveer tien keer duurder dan goud en wordt beschouwd als een solide investering voor degenen die op zoek zijn naar lange termijn winst.

Prijs: €12.100 per troy ounce

6(4)

Iridium

Iridium is een zeldzaam metaal dat wordt gebruikt in schrijfstiften, elektronische componenten en sieraden. Het is een van de hardste metalen ter wereld en wordt beschouwd als een stabiele investering voor degenen die op zoek zijn naar een veilige haven voor hun geld.

Prijs: €6.100 per troy ounce

7(1)

Osmium

Osmium is een van de zeldzaamste metalen ter wereld en wordt gebruikt in fijnmechanische toepassingen en sieraden. Het is ongeveer 20 keer zeldzamer dan goud en wordt beschouwd als een exclusieve investering voor degenen met een groter budget.

Prijs: €1.849,34 troy ounce

Het is belangrijk op te merken dat beleggen in edelmetalen altijd bepaalde risico's met zich meebrengt. De waarde van edelmetalen is afhankelijk van veel factoren, waaronder de wereldeconomie, de vraag en het aanbod, en de politieke situatie. Investeren in metalen kan een lucratieve manier zijn om geld te verdienen, vooral in tijden van economische onzekerheid en inflatie. Er zijn echter enkele metalen die duurder zijn dan andere en daarom wellicht meer interessant zijn voor investeerders.

Starten en met beleggen in metalen? Klik dan hier!

Nog vragen neem contact met ons op.

Lees meer over: