Proof of Reserve van Bybit uitgelegd

De Proof of Reserve is een mechanisme dat wordt gebruikt door crypto-exchanges om aan te tonen dat ze voldoende activa hebben om de handel op hun platform te ondersteunen. Bybit, heeft ook zijn eigen Proof of Reserve oplossing ontwikkeld om het vertrouwen van zijn gebruikers te vergroten. Hieronder vind je een overzicht van de Proof of Reserve van Bybit en hoe het werkt.

Wat is Proof of Reserve?

Proof of Reserve is een methode waarmee een crypto-exchange kan bewijzen dat het over de nodige middelen beschikt om alle openstaande handelsposities en opnames van gebruikers te dekken. Dit is belangrijk omdat het vertrouwen van gebruikers in de exchange afhankelijk is van het feit dat ze weten dat hun activa veilig zijn en dat de exchange over voldoende middelen beschikt om eventuele verliezen te dekken.

Hoe werkt de Proof of Reserve van Bybit?

Bybit gebruikt een Proof of Reserve-oplossing die bestaat uit drie delen: Cold Wallet Balance, Insurance Fund Balance en Audit Proof.

Cold Wallet Balance

De Cold Wallet Balance is het bedrag aan cryptocurrency dat in de ‘koude opslag’ (dus niet met het internet verbonden) van Bybit wordt bewaard. Dit zijn portefeuilles die niet zijn aangesloten op het internet en dus niet vatbaar zijn voor hacking of andere beveiligingsproblemen (net zoals hardware wallets voor particulieren). Bybit publiceert regelmatig updates over de Cold Wallet Balance om aan te tonen dat ze over voldoende middelen beschikken om alle openstaande handelsposities en opnames van gebruikers te dekken.

Insurance Fund Balance

De Insurance Fund Balance is een fonds dat is opgericht om eventuele verliezen als gevolg van onvoorziene omstandigheden te dekken. Het fonds wordt gefinancierd door een klein percentage van de handelskosten die op het platform worden gemaakt. Bybit publiceert regelmatig updates over de Insurance Fund Balance om aan te tonen dat het fonds voldoende middelen heeft om eventuele verliezen te dekken.

Audit Proof

Audit Proof is het bewijs dat Bybit regelmatig een audit laat uitvoeren door een onafhankelijke derde partij om te bewijzen dat de Cold Wallet Balance en de Insurance Fund Balance daadwerkelijk bestaan. Bybit publiceert regelmatig rapporten over deze audits om aan te tonen dat ze worden uitgevoerd en dat de resultaten positief zijn.

Conclusie

Kortweg is de Proof of Reserve van Bybit is een oplossing die is ontworpen om het vertrouwen van gebruikers in het platform te vergroten door transparantie te bieden over de financiële middelen van de exchange. Door regelmatig updates te publiceren over de Cold Wallet Balance en de Insurance Fund Balance, evenals rapporten over de audits, kunnen gebruikers erop vertrouwen dat Bybit over voldoende middelen beschikt om alle openstaande handelsposities en opnames te dekken.

Maak hier een account aan

Meer weten?

Vond je dit een interessant onderwerp? Laat het ons weten door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en hou onze socials in de gaten. Wil je een beleggingsplan maken, maar je komt er niet helemaal uit? Geen probleem, BWB Beleggen staat voor je klaar en we helpen je graag.

Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee, je kan je inleg verliezen.

Lees meer over: