Hoe werkt Waarde Beleggen?

Wat Waarde beleggen

Er zijn veel verschillende methode om te beleggen in aandelen. Dividendbeleggen of groei beleggen zijn enkele voorbeelden. Ook waarde beleggen in hier een van. Deze bespreken we vandaag.

Waarde beleggen is een beleggingsstrategie die ontworpen is door de professoren David Dodd en Benjamin Graham. Beide professoren hebben deze beleggingstactiek ontworpen om met volgens Graham: “oog op een degelijk rendement.”

Bij het waarde beleggen, wat in het Engels de term ‘Value investing’ heeft, is de belegger opzoek naar specifieke aandelen. In het bijzonder aandelen die volgens de belegger ondergewaardeerd zijn. In deze beleggingsmethode kijkt de belegger niet zo zeer naar de prijs van het aandeel maar voornamelijk naar de waarde van het aandeel. Het maakt ook niet zoveel uit of het aandeel na aankoop daalt in prijs want de waarde van het aandeel blijft volgens de filosofie hetzelfde.

 

Hoe werkt Waarde beleggen?

 

Wanneer een belegger een aandeel zoekt wat ondergewaardeerd is, let hij op de volgende onderwerpen. De belegger laat zich dus niet leiden door de prijs van aandelen maar door de waarde van het bedrijf. Dit maakt hij op uit de rendabiliteit, liquiditeit en boekwaarde van bedrijven. Vanuit deze drie standpunten kijkt de belegger of het aandeel ondergewaardeerd is en vanuit deze analyse kijkt hij of het aandeel een goede investering is. Daarnaast belegt een waarde belegger niet met emotie. De belegger let ook niet op prijsdalingen omdat deze voornamelijk oog heeft op de waarde van aandelen.

 

Voordelen van Waarde beleggen

 

Een groot voordeel van waarde beleggen is het feit dat de belegger niet wordt geraakt door externe factoren. Dit betekend wanneer de prijs schommelt de belegger niet geraakt wordt aangezien deze in de waarde van het aandeel heeft geïnvesteerd en niet in de prijs. De belegger is dus daadwerkelijk een stukje mede-eigenaar van het bedrijf.

Daarnaast profiteren waarde beleggers van gedevalueerde aandelen wanneer de rest van de beleggingswereld in paniek is. Dit wil zeggen wanneer prijzen dalen en veel aandelen ondergewaardeerd worden kunnen waarde beleggers maximaal beleggen met oog op een hoger rendement.

 

Waarde beleggen

Nadelen van Waarde beleggen

 

Waarde beleggen heeft een groot nadeel. Dit is de tijd. Waarde beleggen kost namelijk veel tijd. Deze gaat voornamelijk zitten in het uitzoeken en analyseren van aandelen. Dit betekend, dat de beleggingsvorm voor veel beleggers al af valt. Daarnaast bestaat er een kans dat het jaren duurt voordat het aandeel haar intrinsieke waarde haalt. Ook bestaat er de kans van het aandeel nooit op de waarde komt wat de belegger verwacht had.

 

Is waarde beleggen voor u?

 

Waarde beleggen is een goede manier om te beleggen met ook op een goed rendement. Het rendement uit deze beleggingsfilosofie is dus geheel niet verkeerd. Hier komt bij kijken dat er veel kennis nodig is over aandelen en de markt. Ook het onderzoek doen en het maken van analyses kost veel tijd. Dit kan betekenen dat de beleggingsmethode niet voor u is.

 

Meer willen weten over Beleggen of Cryptovaluta? Klik dan op de knop hieronder.